MENÜ

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Tek tek hesap sorulacak

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan olaylı Trabzonspor - Fenerbahçe mücadelesi gündeme oturmuştu. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında çok sert açıklamalarda bulundu.

'AÇIKLAMA YAPMA ZORUNLULUĞU DOĞMUŞTUR'

Haberin Devamı

Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören: Şehrimizin bütün dinamikleriyle birlikte bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Bu sezon şampiyonluk yarışında bulunan iki kulübün başkan ve yöneticileri ortamı fazlasıyla germiştir. Trabzonspor - Fenerbahçe arasında tamamen sahada kalmasını arzu ettiğimiz ancak iki tarafta da maalesef var olan küçük bir holigan kesimin rekabete verdiği zarar ortadadır.

"HESABINI BİZE VERECEKLER"

"Konuşulacak çok şey var ama işin sonunda söyleyeceğimi başında söyleyeyim. Türkiye'de hiç kimse, hiçbir camia, hiçbir kurum, hiçbir basın bu güzide şehrimizin şerefli taraftarları hakkında bugüne kadar konuştuklarının hesabını bize verecekler. Bu konuşulanlar, bu davranış şekli Trabzonspor camiası tarafından unutulmayacak, hesabı tek tek sorulacak."

Haberin Devamı

İlk maçımızda başlayan güzel sürecin devam edeceğini söylemiştik. Bizi çok iyi ağırlamışlardı. Biz de Fenerbahçe'yi çok iyi ağırlayacağımızı söylemiştik. O maçta da ciddi hakem hataları vardı. Maçı bizden alıp diğer takıma vermeye çalıştı. O gün o hakemin hakemliğini bitireceğimizi söylemiştik ve bitirdik.

İçerde birbirimizi yiyebiliriz ancak Trabzonspor'un haklarını sonuna kadar savunacağımızı herkes bilir. 

"VAR BİZİM MAÇLARDA DEVREYE GİRMİYOR"

"Trabzonspor maçlarında devreye girmeyen o VAR... İçindekiler diyeyim... Fenerbahçe'nin, Galatasaray'ın pozisyonlarında üç pozisyon beş pozisyon geriye giderek inceleme yapıyor. Biz bunları görmüyor muyuz?"

"ALİ BEY GÜZEL AÇIKLAMALAR YAPTI"

"Ali Koç Bey çok güzel açıklamalar yaptı. Çok teşekkür ederim. Doğrudur. Ali Bey ile maçtan önce konuştuk. Bizim Fenerbahçe Yönetim Kurulu ile aramızda hiçbir sıkıntımız yoktur! Üzerine basarak söylüyorum. Ali Bey maçtan önce beni aradı, durum hakkında bilgi aldı, konuştuk, yöneticilerle görüştük. Kadıköy'de bizi misafir ettikleri gibi, Trabzon misafirperverliğini göstermek için kendileriyle görüştük. Ali Bey örnek verdi, 'oğlumu Ertuğrul'a emanet ettim' dedi, doğru dedi. Trabzon'a oğlunu gönderdiği zaman benim kendi çalışanlarımca ilgilenildi, gezdirildi. Gayet de güzel yaptı beni aramakla. Bunun böyle olması lazım. Üzerine basarak söylüyorum. Benim de oğlum Galatasaray maçına gideceği zaman Dursun Başkan'ı, Beşiktaş maçına gidecekse Hasan Başkan'ı arayabilirim. Bunlar futbolun güzelliği."

Haberin Devamı

"ZARAR GÖRÜYORUZ"

“Seyircimiz ne kadar davasında haklı olursa olsun ki haklıdır hiçbir şekilde sahanın içerisinde müdahil olmaması gerekir. Sahada bunların yapılması Trabzonspor yönetim kurulu tarafından da kabul edilmemektedir. Trabzonspor camiası da etmemektedir. Trabzonspor haklarını savunur. Biz böyle yaparak haklıyken haksız oluruz. Sahaya inerek bir şey yapılıyorsa kralını yaparız ama bu işler öyle ilerlemiyor. Zarar görüyoruz.”

"ŞEREFSİZCE SALDIRILDI"

Bu maçta, sahaya giren ve güvenlik tarafından etkisiz hale getirilen bir kişiye şerefsizce saldırıldı. Bu ne adamlığa ne delikanlılığa sığar."

"İKİ TARAFTARIMIZ TUTUKLANDI"

“Taraftarlarımızın ikisinin tutuklandığını öğrendik.  Merak ediyorum. Türkiye’nin neresinde hangi şehrinde bugüne kadar sahaya giren biri herhangi bir darp olayına karışmadığı halde tutuklanmıştır. Adalet diyorsunuz ya herkese sesleniyorum. Bunun neresinde adalet var? Trabzonspor camiası yapılan her şeyin farkında. Kendi hatalarımızın da farkında. Biz içimizdeki hataların düzeltilmesi için her şeyi yapacağız.” 

Haberin Devamı

"ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS OLARAK BAŞLAR"

Trabzonspor Kulübü eski Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen: "Pazar gününden beri gerçekten 45 yıldır hukukçuyum, hakimlik avukatlık yaptım ama bir kolluk faciası yaşadık. Arkasından da şimdi adli bir vaka faciası yaşıyoruz. Suç tasnifleri biz de çok nettir. Bir insanı eğer hafif tokat atarsanız bu şikayete bağlıdır. Eğer şikayetçisi varsa gözaltına alırsınız. Hakaret hakeza aynıdır. Bir insana silah dediğimiz ayakkabı, sopa, yüzük, bıçak, tabanca gibi şeyle vurursanız şikayet aranmaz. Doğrudan soruşturma açılır. Sayın Emniyet Müdürü'nün, adli mercilerin bilmeme şansı yok. Sahaya inen ve suç işleyen bir taraftar, oradaki bir güvenlik görevlisi tarafından yere yatıldı. Burada suç ne, darp var mı, yok. Onu dövenler? Onu dövenler nerede? Onları da emniyete alması gereken güvenlik güçleri, maalesef İstanbul'a gitmeleri için havaalanına kadar uğurladılar. Kafaya yapılan darbe, yerde yatan bir kişinin kafasına silahlı bir aletle yapılan darbe öldürmeye teşebbüs olarak başlar. Bunun sonuç olarak değerlendireceği yer Ağır Ceza Mahkemesi'dir. Bunda ne polisin ne de savcının takdir yetkisi yoktur."

YORUM YAZ