MENÜ

Taha Akgül Hedefim yine altın madalya

Serbest Stil A Milli Güreş Milli Takımı, Dünya Güreş Şampiyonası'na katılmak için Esenboğa Havalimanı'ndan Sırbistan'a gitti. Yolculuk öncesi açıklamalarda bulunan takım kaptanı Taha Akgül ''Hedefim yine altın madalya'' ifadelerini kullandı

16-24 Eylül tarihleri arasında Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenecek olan şampiyonada milliler, tüm sıkletlerde mücadele edecek. Grekoromen stil, kadınlar ve erkekler serbest stilde toplam 30 milli güreşçi şampiyonaya katılacak.

Haberin Devamı


HEDEFİM YİNE ALTIN MADALYA
Serbest stilde 125 kilogramda mindere çıkacak olan Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, havalimanında Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Olimpiyat kotası ve altın madalya için mücadele edecek olan Akgül, turnuva için iyi hazırlandıklarını belirterek, Takımımızın durumu iyi. Genç bir ekibimiz var. Kaptan olarak takımdaki gençlerimize örnek olmaya çalışıyorum. Ben de geçen senenin Avrupa ve Dünya şampiyonuyum. Bu yılın yine Avrupa şampiyonuyum. 3'te 3 ile yoluma devam ediyorum. Hedefim yine altın madalya. Kota elbette önemli ama hedefim yine altın madalya. İnşallah burada alabildiğimiz kadar olimpiyat kotası alarak rahatlamak istiyoruz. Paris yolunda önemli bir adım atmak istiyoruz dedi.

Haberin Devamı


Son dünya şampiyonu olarak tüm rakiplerinin kendisine konsantre olacağını kaydeden Akgül, Bu da bizim üzerimizde bir sorumluluk yaratıyor. Son dünya şampiyonu olmanın verdiği bir özgüven de var. Biz bunlara alıştık, bunları kaldırabilecek güçteyiz. Onlar bize ne kadar konsantre oluyorsa biz de onlara konsantre oluyoruz. Elimden geleni yapıp, inşallah yine altın madalya ile dönmek istiyorum diye konuştu.


Serbest Stil Güreş Milli Takımı'nın turnuva kafilesi şu şekilde


57 kg Süleyman Atlı
61 kg Emrah Ormanoğlu
65 kg Cavit Acar
70 kg Servet Coşkun
74 kg Soner Demirtaş
79 kg Ramazan İshak Sarı
86 kg Osman Göçen
92 kg Feyzullah Aktürk
97 kg İbrahim Çiftçi
125 kg Taha Akgül

YORUM YAZ