MENÜ

Selahattin Baki'den Dursun Özbek'e: Biz, bilgiye ve belgeye dayalı konuşuruz

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, "Şu anda Avrupa'da son 16 turunu geçmiş bizim pozisyonumuzda olan takımların hepsinin maçları ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu yaptığına şaşırmıyoruz. TFF'nin bu kadar vatan, millet, Sakarya nidaları ettikten sonra ısrarla bizim maçımızı tarihini değiştirmemesi ilginç" dedi.

Süper Lig'in 31'inci haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Adana Demirspor'u 4-2 yendi. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Dün gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısına değinerek sözlerine başlayan Selahattin Baki, “Dün akşamdan başlamak isterim. Çok önemliydi çünkü. Dünyadaki büyük camiaları bile kıskandıracak bir aile toplantısı yaptık. 25 bin kişinin üzerinde üyemiz bizimle birlikteydi. Kolay olmayan kararlara beraber imza atmaya çalıştık. Dünyanın her yerinden gelen taraftarlarımız vardı. Gerçekten bambaşka bir camiayız. Çok sevdiğim bir söz var: Kan bağı sizi akraba yapar ama sadakat sizi aile yapar. Dün gerçekten bambaşka bir Fenerbahçe görüntüsü çizdik. Bize güvendikleri için, karar alması zor konular var. Onun için bu yol haritasında onlar da bize güvendiklerini gösterdiler. Bundan sonra da yanımızda olmalarını istiyorum. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

"AVRUPA'DA VE LİGDE BÖYLE DEVAM ETMEK ÇOK ÖNEMLİ"

Zorlu bir maçı geride bıraktıklarını aktaran Baki, "Bu akşam laf olsun diye söylemiyorum son derece güçlü bir takımı, hem taraftar, hem şehir kültürü olan bireysel çok iyi futbolcuları olan bir takımı, iyi hocası olan bir takımı zaman zaman gerilim hattına düşsek de kazanmayı bildik. İrfan Can’ımız bir hata yaptı ama bütün tribün desteği verdi ve bütün sinerji bizim lehimize değişti. Böyle zorlaşan bir maçı alıp yolumuza devam etmeyi bildik. Avrupa'da ve ligde böyle devam etmek çok önemli. Çok teşekkür ediyorum herkese" ifadelerini kullandı.

"BAŞKANIMIZ VE YÖNETİM KURULUMUZ BİLGİ VE BELGEYE DAYALI KONUŞUR"

Fenerbahçeli yönetici konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Rakip takımın başkanı Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyorum gibi laflar etmiş. Anlam veremedik. Daha önce defalarca herkese ispat ettiğimiz gibi; Başkanımız ve yönetim kurulumuz bilgi ve belgeye dayalı konuşur. Bizde boş tehdit yoktur. Ne demek istediğini o zat biliyor. Konuyu rafa kaldırmakta fayda görüyorum."

"TFF'NİN BU YAPTIĞINA ŞAŞIRMIYORUZ"

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Erol Bilecik'in yabancı hakem ve Süper Kupa karşılaşmasının günü değişmeze U19 takımıyla maça çıkılacağını belirttiği konuşmalar hatırlatılan Baki, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Sayın Başkan Vekilimiz Erol Bilecik'in söylediklerinin üzerine çok bir şey eklemeye gerek yok. Artık şaşırmamakla birlikte ilginç bulduğumuz bir olay var. Şu anda Avrupa'da son 16 turunu geçmiş bizim pozisyonumuzda olan takımların hepsinin maçları ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun bu yaptığına şaşırmıyoruz. TFF'nin bu kadar vatan, millet, Sakarya nidaları ettikten sonra ısrarla bizim maçımızı tarihini değiştirmemesi ilginç."

Karşılaşmanın ardından Ülker Stadı otoparkında meydana gelen kavgaya dair de konuşan Baki, "Onunla ilgili konuşmak için erken. O olayın dibine inmek lazım. Kendi aramızda, Sayın Murat Sancak, Sayın Metin Korkmaz, Sayın Burak Kızılhan ben olayların bir kısmına şahidiz, bir kısmına değiliz. Onun için dibine indikten sonra konuşmak çok daha faydalı olur" diyerek konuşmasını tamamladı.

YORUM YAZ