Ömer Faruk Yurtseven: Amacımız Avrupa Şampiyonası'na gidip derece yapmak
A Milli Basketbol Takımı oyuncularından Ömer Faruk Yurtseven, potansiyellerinin farkında olduklarını belirterek, 2025 Avrupa Şampiyonası'nda derece elde etmeyi amaçladıklarını söyledi.
Milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, EuroBasket 2025'e hazır olduklarını belirterek, "Herkes istekli ve hırslı. Amacımız Avrupa Şampiyonası'na gidip derece yapmak. Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'da da yüksek bir beklenti olduğunu biliyoruz. Beklentilerin uyguladığı baskı bize yardımcı olacak. Kesinlikle herkes bu takımın yeteneklerinin farkında. Uzun ve kısa rotasyonları çok iyi. Guard olarak Shane Larkin büyük bir parça. Herkes potansiyelinin farkında olduğu için madalya bir anda realistik bir hedef oluyor. O da ayrı bir hırs katıyor." ifadelerini kullandı.
Haberin Devamı ›
Ay-yıldızlı formayla mücadele etmenin önemini vurgulayan 27 yaşındaki pivot, "80 milyonu temsil ettiğimizi düşünüyorum. Bütün ülkeyi temsil etmek altyapıdan beri yaptığımız bir şey olduğu için o gurur git gide büyüdü. Bu, A Milli Takım'da en büyük seviyede oldu. Onun değerini bilerek ve yükünü sırtlanarak devam etmek benim yaptığım şeylerden biri." değerlendirmesinde bulundu.