MENÜ

Mete Gazoz: Fetih Kupası dünya sıralaması için ciddi önem taşıyor

Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması, eleme müsabakaları ile başladı. Okçular Vakfı tarafından Okmeydanı’ndaki Okçular Tekkesi'nde düzenlenen yarışmalarda 32 ülkeden 400 sporcu yer alıyor. Yarışmada yer alan Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, DHA’ya yaptığı açıklamada organizasyonun her sene üstüne katarak ilerlediğini ifade etti.

Uluslararası Fetih Kupası Okçuluk Yarışması, eleme müsabakaları ile başladı. Olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, DHA’ya yaptığı açıklamada organizasyonun her sene üstüne katarak ilerlediğini ifade ederek, “5’incisinde yurt dışında şampiyonadaydım ama geri kalan Fetih Kupalarında vardım. Burada olmak güzel bir şey. Bu sene ilk defa dünya sıralamasına puan vermeye başladı. Bu bizim için güzel bir şey. Dünya sıralaması ciddi önem taşıyor olimpiyatlara gidebilmek için Kendi ülkemizde İstanbul’da olmamızın avantajlı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı


“ÇOK GÜÇLÜ BİR TAKIMIZ”
Önlerinde Avrupa kupası olduğunu dile getiren Mete Gazoz, “Sonrasında dünya kupası var. Avrupa oyunları ile dünya şampiyonası, 2024 Paris Olimpiyatları için kota verecek şampiyonalar olacak. Bir sene erkenden ilk yarışmalarda kotayı almak bizim için ok büyük bir artı olur. Ben takımıma güveniyorum. Çok güçlü bir takımız. Bütün Geride kalan 2 dünya kupası çok güzel geçti. Bütün hepsinde bir öncekinden daha iyi sonuçlar elde ettik. Umarım bu hep bir öncekinden daha iyi olarak gider” diye konuştu.


“OLİMPİYATLARDA İKİ ALTIN ALAN OLMADI AMA BU PARİS’TEN SONRA BÖYLE BİR ŞEY OLMAYACAK”
Mete Gazoz, olimpiyatlarda okçuluk branşında bireysel anlamda hiç iki tane altın madalya alan olmadığını ifade ederek, “İşte bu da Paris’e kadar böyle olacak. Paris’ten sonra artık böyle bir şey olmayacak” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


Milli okçu kendisine farklı ülkelerden organizasyona katılanların kendisine olan ilgisi hakkında ise “Çok mutluluk verici sadece kendi bulunduğum ülkemde değil diğer ülkelerdeki insanların da beni takip etmesi, takdir etmesi gelip böyle güzel sohbetler etmemiz çok güzel ve mutluluk verici benim için” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ