MENÜ

Mehmet Büyükekşi: Avrupa Şampiyonası'na katılmak konusunda iddialıyız

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024 Elemeleri kapsamında 2-0 kaybedilen Hırvatistan maçının ardından açıklamalarda bulunurken Milli Takımımızın Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve ekibine yönelik eleştirilerin ardından konuya ilişkin görüşlerini paylaştı.

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda A Milli Futbol Takımımız, Bursa'da konuk ettiği Hırvatistan'a 2-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, açıklamalarda bulundu.
Karşılaşmaya ilişkin görüşlerini aktaran Büyükekşi, "11 yıl sonra Bursa'da tekrar bir milli maçta bir araya geldik. Bu güzel günde galip gelmek istiyorduk. Rakibimiz daha şanslıydık. 9 tane gol pozisyonuna girdik hiçbirini gol yapamadık. Rakibimiz 5 gol pozisyonuna girdi ve 2 tane bireysel hatadan gol attılar. Dünya Kupası'nda 3. olan, FIFA sıralamasında 7. olan bir takıma karşı kaybettik. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmak adına son derece iddialıyız. Bundan sonraki grup maçlarımızda rakiplerimizi yenerek yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu mübarek Ramazan gününde milletimize özellikle bir galibiyet armağan etmek istiyorduk ama olmadı. Özür diliyoruz halkımızdan. İnşallah bundan sonraki maçlarda yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Maçın son bölümünde Türkiye Futbol Federasyonu'nun mevcut yönetimine ilişkin istifa tezahüratları konusunda kendisine yöneltilen soruyu da yanıtlayan Mehmet Büyükekşi, "Biliyorsunuz burada geçtiğimiz günlerde Amedspor ile Bursaspor, talihsiz bir maç yaptı. Sahaya çok büyük bir müdahale oldu. Gerek sahaya atılan patlayıcı torpiller gerek sahaya atılan 1000'den fazla su şişesi... Futbol Federasyonu'nun bağımsız Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, 9 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Tahkim, bunu 7 maça düşürdü. Biliyorsunuz bunlar bağımsız kurullar. Federasyonun herhangi bir müdahale etmesi söz konusu değil. Bütün cezalarda aynı şekilde. Biz seyircileri her zaman bu konularda mazur görüyoruz. Çünkü hedefimiz takımların fair play içerisinde maç yapmaları... Spor; dostluk, barış ve kardeşliktir. Türkiye'deki tüm seyircilerimizin bu kurala riayet etmesini istiyoruz. Sahaya müdahale edip yabancı maddeler atılması son derece yanlış. Seyircilerimizin bu konuda yaptıkları hareketleri doğru bulmuyoruz. Bursa çok önemli bir şehrimiz. İnşallah bundan sonraki maçlarda fair play konusuna uyum sağlarlar. Bu Türkiye'deki tüm takımlar için geçerli. Kim kurallara uymazsa disiplin cezaları aynı şekilde devam edecek" dedi.
Kulüpler Birliği'nin Hatayspor ve Gaziantep FK'nın maçlarının sayılıp sayılmamasına ilişkin gerçekleştireceği toplantısına yönelik görüşleri sorulan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, "Milli maç günümüz. Bugün milli maçla ilgili sorularınız varsa onları cevaplayalım. Gündemi değiştirmeyelim" ifadelerini kullandı.
Son olarak teknik heyete yönelik eleştirilerin de kendisine sorulması üzerine Mehmet Büyükekşi, "Bugün son derece iyi oynadık. Önemli olan güzel futbol oynamak. Ermenistan maçında ilk devre hiç iyi oynayamamıştık. Bugün, başa baş bir mücadele örneği sergiledik. Hem teknik heyetimize hem futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Son derece başarılı oldular. Önemli olan böyle oynamaları. Ben o nedenle onları takdir ediyorum, teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ