MENÜ

İlhan Palut: Genel olarak çok keyifli bir mücadeleydi

Süper Lig’in 3’üncü haftasında oynanan Trabzonspor-Çaykur Rizespor karşılaşması konuk ekibin 3-2'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Maçın ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Heyecanı yüksek bir maç oynadıklarını söyleyen Palut, "Ligin devamında önce ofansif üretkenliği biraz daha artırmamız gerekiyor. Trabzonspor zaman zaman ceza sahamızda etkili oldu ama biz de bazen kontra ataklar, dar alandaki pas çözümlemeleri ve set hücumlarıyla Trabzonspor ceza sahasında etkili olduk. 3 tane gol bulduk ve skor avantajı bizdeyken skoru arttırabilirdik. Trabzonspor da gol bulabilirdi. Bizim için değerli bir galibiyet, 3 puan bugün de alınır, 2 hafta sonra da alınır ama bu takımın bu genç çocukların Süper Lig’de neler yapabileceklerini görmeleri lazımdı. Öz güvenlerini geliştirmemiz gerekiyordu. Trabzonspor gibi bir deplasman onların öz güvenlerini kazanmaları açısından bizim için son derece değerli oldu. Spor adamı gözünden bakarsak, izleyenler keyif almıştır” diye konuştu.

Haberin Devamı


Maç öncesi oyuncularıyla yaptığı konuşmayı anlatan Palut, “Maçtan önce oyuncularıma ‘Neden Karagümrük maçını bekleyeceğiz, neden milli aradan sonra biz daha iyi bir takım olalım, bu galibiyeti neden bugün almayalım’ dedim. 'Kazanacak kadar oynayın bu öz güveni gösterin, sonuç benim için önemli değil' dedim. Onlar da iyi mücadele ettiler. Kazanamayabilirdik de. Bir gol daha yiyebilirdik. Benim için gerçekten önemli değildi. Önemli olan cesurca dar alanda paslar yapabilmeleri her topu gelişigüzel vurmadan atağa çıkabilmeleri. Oyunculara karşı bu öz güveni gösterebilmeleri önemliydi” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ