MENÜ

Hikmet Karaman: Adana Demirspor, iyi bir çıkış yapacak

Süper Lig'in 27'inci haftasında Adana Demirspor, deplasmanda Trabzonspor'a konuk oldu. Akdeniz ekibi, rakibine 1-0 mağlup oldu. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman açıklamalarda bulundu.

Karşılaşmayı değerlendiren Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da, "Önce skordan fevkalade üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Çünkü geçen hafta bir geri dönüşümüz vardı Alanya maçında. Bunu da devam ettirip bir seri galibiyetler almak istiyorduk. İlk 45 dakika maç planımızda, hafta içi çalışmalarımızda yaptığımız takımla ilk 45 dakika sahada olan takımın farklı olduğunu gördük. Tabi bunu ben kendi içimizde değerlendiriyorum. Mutlaka orada değişiklik yapmam, müdahale etmem gereken bazı şeyler var. Nitekim ilk devre Trabzonspor ikinci yarıda Adana Demirspor takımı özellikle son yarım saat için söyleyebiliriz. İlk devrede Atal’ın sakatlanması, sağ bekimiz önemli bir oyuncu, bizim adımıza bir şanssızlık. İkinci yarıda Nani’nin yapmış olduğu ortada çok net bir pozisyon yani kaleyi bulsa orada maç belki farklı yere gidebilirdi. Evet fevkalade üzgünüm dedim. Çünkü yeni bir takımız, mağlubiyetler var. Yeni oyuncularla, bu mağlubiyetlerden bu takım çıkacak güce sahip. Fakat biz lig maçı oynayarak hem yeni oyuncuları yan yana oynatıyoruz ve maç içerisinde müdahalede bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ADANA DEMİRSPOR TAKIMI İYİ BİR ÇIKIŞ YAPACAK"

Zaman zaman karşı presi iyi yapamadıklarını kaydeden Karaman, "Bir takım 3 haftalık kamplara gidiyor, 5,6,7 tane hazırlık maçı oynuyor. Bir takım planını ona göre yapabiliyorsunuz. Bizim buradaki şanssızlığımız maçı oynayarak yeni oyuncuları bir arada kaynaştırıp bir oyun planı ortaya koymak zorundayız. Ama bu arada da lig maçı oynuyoruz. Bugün de rakibimiz Trabzonspor iyi bir takım en azından birbirlerini iyi tanıyan ve oyun anlayışı olan takım, bunu ilk devre gördük. Özellikle kanatlarda 3’lü bindirmelerde zaman zaman karşı presi iyi yapamadık. İkinci yarıda yapmış olduğumuz değişiklikler takıma olumlu yansıdı. Ama ben inanıyorum Adana Demirspor takımı iyi bir çıkış yapacak. Çünkü lig hem alt taraf hem üst taraf, öyle bir sıkıştı ki 2 galibiyet alan Avrupa Kupası’nı hesaplıyor, 2 mağlubiyet alan ligde küme düşme potasına düşebilir. Dolayısıyla biz seri galibiyetlerle çıkışımızı inşallah bu hafta kendi evimizde oynayacağımız maçla başlatacağız" dedi.

YORUM YAZ