MENÜ

Geleneksel Türk Okçuluk Türkiye Şampiyonası, Samsun’da yapıldı

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) tarafından düzenlenen Yıldızlar, Minikler ve Gençler Salon Türkiye Şampiyonası’nda, kızlar ve erkekler kategorilerinde dereceye girenlere madalyaları verildi.

Samsun İlkadım Okçuluk Salonu’nda yapılan şampiyonaya 41 ilden geleneksel okçuluk kulüpleri ve ferdi sporculardan toplam 946 sporcu katıldı. 3 gün süren şampiyonada bugün yapılan final müsabakalarında kızlar ve erkekler kategorilerinde ilk 3 sırayı alan sporculara madalyaları verildi.

Haberin Devamı

Ödül töreni öncesi konuşan Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu (TGTOF) Başkanı Cengiz Toksöz, “Birçok kategoride burada müsabakalar gerçekleşiyor. Sizlerle birlikte Geleneksel Türk Okçuluğunu yaşatma adına, bu sporu ülkemizde daha da bilinir hale getirme adına sizlerin gayretleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Sporcularımız ve aileleriyle birlikte buradaki şölenimizi tamamladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Önemli olan yarışmanın değil, bu tür müsabakalara katılmak olduğunu ifade eden Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Türk tarihi dünyaya açıldığı Samsunumuz Selçukludan bu yana hem milli yarışmalara hem de güçlü sporculara sahip olmuştur. Bu yarışmada dereceye giren, ödül alan sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi tebrik ediyorum. Sadece yarışmak değil, bu tür müsabakalara katılmak çok önemli. Ayrıca Samsun’a böyle güzel tesisleri kazandıran yöneticilere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

YORUM YAZ