MENÜ

Fenerbahçe Mahallesi Konteyner Kenti’nin açılışı yapıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilimizin etkilendiği depremlerin ardından bölge halkının yanında olmak için peş peşe adımlar atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda afetzedelerin barınma sorununu çözme adına Fenerbahçe kulübü tarafından Kahramanmaraş'ta yapılan konteyner kentin açılışı başkan Ali Koç tarafından yapıldı.

Koç Topluluğu tarafından kurulan 2300 konteyner ile Türkiye’nin en büyük konteyner kentlerinden biri olan Kahramanmaraş Umut Kent Projesi içerisinde yer alan Fenerbahçe Mahallesi Konteyner kentinin (516 konteyner) açılışına Fenerbahçe kulübü başkanı Ali Koç, genel sekreter Burak Çağlan Kızılhan, yönetim kurulu üyeleri Simla Türker Bayazıt, Selma Altay Rodopman, Bekir İrdem, Can Gebetaş, Futbol A Takımı kaptanlarından Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı kaptanı Eda Erdem Dündar, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı oyuncusu Tarık Biberovic, kulüp çalışanları, Fenerbahçe Spor Okulu öğrenci ve antrenörlerinin yanı sıra çok sayıda dernek üyesi ve gönüllüler katıldı.

Haberin Devamı

Ali Koç: Umutsuz insan ilerleyemez o yüzden bu kentin ismi Umut Kent

“Sevgili Kahramanmaraşlılar, şahsım, burada olan Yönetim Kurulu arkadaşlarım, sporcularımız Mert Hakan, Eda Erdem ve Tarık Biberovic adına hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Bugün burada çocuklarla çok keyifli maç yaptık. Sayın Valimiz başlama vuruşunu yaptı.

Bugün Kahramanmaraş Umut Kentli olmaktan hepimiz çok çok mutluyuz ve gururluyuz. Aynı zamanda da çok çok duyguluyuz.

6 Şubat gecesi ağır bir felaket yaşadık. Millet ve devlet olarak omuz omuza bu sıkıntılı günleri aşmak için herkesin çorbada tuzu oldu. Biz de ‘Fenerbahçe Spor Kulübü olarak çorbada tuzumuz olması lazım’ dedik ve ilk günden itibaren stadımızın altında Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı, Trabzonlusu herkes kendi stadının çatısı altında uğraştı. Tırları doldurdu ve buralara yolladı. Önemlisi unutmamak ve unutturmamak. Bu felaketi geride bırakmak çok uzun süreç alacak. Bizler Fenerbahçe Spor Kulübü olarak aramızda kongre üyelerimiz, taraftarlarımız, derneklerimiz… Hem Türkiye Futbol Federasyonu hem de kendimiz bir kaynak yarattık ve 1000 konteynerlik projeye imza attık. Birisi burası, onun için de Koç Holding ve Koç Grubuna çok çok teşekkür ediyorum. Ağır işi onlar yaptı, bizim işimiz kaynağı oluşturmaktı.

Haberin Devamı

İkinci projemizde inşallah Allah’ın izniyle çok yakın zamanda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek. İnşallah onu da açmak yakın zamanda nasip olacak. Bu uzun yolculuğunuzda size bir nebze umut olabildiysek, bir nebze sizi rahatlatabildiysek, sıkıntılarınızı unutmanıza bir nebze fayda sağlayabilirsek bizler için ne ala. Umut insanoğlunun yakıtıdır. Umutsuz insan ilerleyemez o yüzden bu kentin ismi Umut Kent. İnşallah sizlere tünelin sonunda görebileceğiniz bir umut vaat etmişizdir. Biz kaynak yaratıyoruz. Koç Holding’deki, Federasyondaki arkadaşlar var güçleriyle çalışıyorlar. Gönüllüler vs vs. Şunu unutmayın ne kadar kaynağınız olursa olsun, ne kadar hazır konteyneriniz olursa olsun, devlet olmazsa bunlar olmuyor. Sayın Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, İlçe Kaymakamımıza ve Umut Kent Kaymakamına, Emniyet Müdürümüze şahsım ve arkadaşlarım, konteyner kenti yapan herkes için çok çok teşekkür ediyoruz. Sizler olmasaydınız bizim işimiz hiç de kolay olmayacaktı. Sağ olun, var olun. İnşallah en kısa zamanda da sizler kalıcı evlerinize taşınabilirsiniz.” 

YORUM YAZ