MENÜ

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan: Dünya bilardosunu domine ettik

Almanya’nın Viersen kentinde 9-12 Mart tarihleri arasında 35’incisi düzenlenen 3 Bant Bilardo Milli Takımlar Dünya Şampiyonası'nın finalinde İsveç Milli Takımı'nı mağlup eden Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir, milli takımlarda Dünya Şampiyonu oldu. Milli bilardocular, Türkiye’ye 3’üncü kez üst üste, toplamda da 7'nci Dünya Şampiyonluğunu getirdi. Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, bu başarıyı ‘’Dünya bilardosunu domine ettik’’ sözleriyle ifade etti.

Almanya’nın Viersen kentinde 9-12 Mart tarihleri arasında 35’incisi düzenlenen 3 Bant Bilardo Milli Takımlar Dünya Şampiyonası'nın finalinde İsveç Milli Takımı'nı mağlup eden Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir, milli takımlarda Dünya Şampiyonu oldu. Milli bilardocular, Türkiye’ye 3'üncü kez üst üste, toplamda da 7'nci Dünya Şampiyonluğunu getirdi.

Haberin Devamı

Dünya şampiyonasında alınan başarıyı Demirören Haber Ajansı’na (DHA) değerlendiren Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Başkanı Ersan Ercan, 3 defa üst üste bilardoda dünya şampiyonu olmaktan ötürü büyük mutluluk duyduklarını ve son yıllarda dünya bilardosunu domine ettiklerini söyledi.

"SON 3 ŞAMPİYONLUK MÜZEMİZDE"

8 finalin 7’sinde şampiyon olduklarını kaydeden Ercan, ‘’Son 3 defa da üst üste şampiyon olduk. 2019, 2022 ve 2023. 2020 ve 2021’de pandemi nedeniyle yapılmamıştı. Bizi gururlandıran en önemli şeylerden biri de, her sene farklı takımlarla girmemize rağmen dünya şampiyonu olduk. 2019’da Lütfi Çenet-Murat Naci Çoklu, geçen sene Tayfun Taşdemir-Can Çapak ve bu sene de Semih Saygıner-Tayfun Taşdemir. Son 3 şampiyonluk kupası müzemizde. Gerçekten çok mutluyuz. Son yıllarda dünya bilardosunu domine ettik. Bunun yanında kasım ayında ferdi dünya şampiyonluğunu Tayfun Taşdemir kazanmıştı Semih Saygıner’den sonra. O da bizim için önemliydi. Geçtiğimiz hafta Las Vegas’ta yapılan dünya kupasını da Tayfun Taşdemir kazandı. Deprem felaketi nedeniyle gerçekten çok sıkıntılı günler yaşadığımız ülkemizde bir nebze de olsa insanlarımıza mutluluk verebildik. Şampiyonluğun kazanıldığı gün İstiklal Marşı’nın yazılışının 100’üncü yıl dönümüydü ve biz yıl dönümünde dünyaya İstiklal Marşı’mızı dinlettik. Nereden bakarsanız çok anlamlı bir kupa. Bu şampiyonluk Türkiye’ye hayırlı olsun’’ dedi.

YORUM YAZ