MENÜ

Bertuğ Yıldırım ve Doğan Alemdar'ın hedefi 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası'na katılmak

Ümit Milli Takım formasını giyen ve futbol kariyerlerine Fransa'da devam eden Bertuğ Yıldırım ile Doğan Alemdar, 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası'na katılacaklarına inandıklarını belirtti.

Ümit Milli Takım, özel maçta Pendik Stadı'nda ağırladığı Gürcistan'ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından futbolculardan Bertuğ Yıldırım ve Doğan Alemdar basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fransa Ligue 1'de Rennes formasını giyen Bertuğ Yıldırım, Ligue 2 ekiplerinden Troyes'a kiralık olarak gönderilen takım arkadaşı Doğan Alemdar’ın yokluğunu hissettiğini anlatarak, “Doğan'ın yokluğunu hissediyorum ama sıkıntılı anlarımda arıyorum. Kendisi Fransızca biliyor, hemen çözüyor her şeyi” diye konuştu.

"GALİP GELMEK ÖNEMLİYDİ"

Gürcistan karşısında alınan 2-1'lik sonucun güzel bir galibiyet olduğunu söyleyen 22 yaşındaki forvet, “Bu maçı İtalya maçının provası olarak görüyorduk. Galip gelmek önemliydi. Güzel bir galibiyet oldu. İtalya maçına konsantreyiz. İnşallah kazanıp sonrasında Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz” şeklinde konuştu.

“HER ŞEY BİZİM ELİMİZDE”

2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele ettikleri A Grubu'ndan çıkmak istediklerini ifade eden Bertuğ, “Puan olarak geride olsak da her şey bizim elimizde. Kalan maçları kazanırsak gruptan çıkma şansımız var. Bunu da başarmak istiyoruz” yorumlarında bulundu.

Haberin Devamı

DOĞAN ALEMDAR: BERTUĞ’UN GELMESİNE ÇOK MUTLU OLMUŞTUM

İzin zamanlarını Bertuğ Yıldırım ile geçirdiğini söyleyen Doğan Alemdar, “Benim üzerime düşen kardeşime yardımcı olmak. Gelmesine çok mutlu olmuştum. Oynadığı zaman işini yapıyor. İzin zamanlarında birlikte vakit geçiriyoruz. İnşallah seneye birlikte güzel şeyler yapacağız” dedi.

“GRUPTA ŞANSIMIZ VAR”

Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek istediklerini ifade eden 21 yaşındaki file bekçisi, “Bu maç, İtalya maçının provasıydı. Taktiksel olarak iyi işler yaptık. İtalya maçını kazanarak dönmek istiyoruz. Grupta şansımız var. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.

“İTALYA MAÇINI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Skor anlamında kötü sonuçlar aldıklarını söyleyen Alemdar, “Teknik ve taktik olarak iyi bir takıma sahibiz. Grupta iyi maçlar oynadık ama skor anlamında kötü sonuçlar aldık. İtalya maçını kazanmak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM YAZ