MENÜ

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı yapıldı

Türkiye'de düzenlenecek olan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

37'nci Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Ataköy Atletizm Salonu'nda 2-5 Mart tarihlerinde düzenlenecek. Şampiyona öncesi Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, milli atletler Şilan Ayyıldız ve Ersu Şaşma; Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki tesislerinde düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, toplantıda yaptığı açıklamada, Bugün 37'ncisi düzenlenecek olan, bizde de 100'üncü yılımızda düzenleyeceğimiz Avrupa Salon Şampiyonası için bir araya geldik. 3 bine yakın insanın katılacağı bir organizasyon. Atletizmin Avrupa'daki en büyük 3 organizasyonundan birisi. En yüksek basın mensubu katılımı gerçekleşecek. Bu organizasyon bizim için çok önemli. İnşallah organizasyonda da çok güzel kareler, çok güzel anlar yakalanacak. 60 ülkede canlı yayın yapılacak. 500'e yakın gönüllü kardeşimiz bizlerle birlik olacak. Sponsorlarımız bizlerle birlikte olacak. Ataköy Atletizm Salonu'nu baştan sona yeniledik. En iyi konfora getirmiş olduk. Sayın Gençlik ve Spor Bakanımıza ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Türkiye Spor Yazarları Derneği'ne özellikle atletizmdeki destekleri için de teşekkür ederim dedi.
ÇOCUKLARIMIZ ELİNDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAKTIR
48 ülkenin katıldığını belirten başkan Çintimar, Katılamayan 3 ülke var. Rusya, Belarus ve İsrail. İsrail'in bu kategoride sporcusu olmadığı için katılamadı. Onun dışında bütün ülkeler yarışlara katılıyor. Buradaki şampiyona dünyanın en kaliteli şampiyonalarından birisi olacak. Bizim bütün branşlarda burada olmamız lazımdı. 3 yarışımız vardı, 3'ünü de deprem dolayısıyla iptal ettik. Öyle olunca da kota almanız için yarış koşmanız lazım. Çocuklar yarış koşamadığı için bunu elde edemedik. Yarışan 20 sporcumuzdan da final beklentimiz var. Aynı zamanda 20 sporcumuzun da madalya alma şansı var. Hem kendi evlerinde, hem de hepsinin o seviyede bir noktası var. O gün o atmosferin ne olacağını bilmiyoruz. Çocuklarımızdan madalya istiyorum gibi bir ifade kullanmıyorum. Madalyayı herkes benden daha çok arzuluyor. Çocuklarımız elinden gelenin en iyisini yapacaktır ifadelerini kullandı.
Depremzedeler için yapılacak olan bağış konusuna da değinen başkan Çintimar, Bağış konusu var. Buraya gelirken aldığım veriye göre şu an 1 milyon 200 bin civarında bir bilet satışı var. Bu da Türkiye şartlarında en iyi bilet satış rakamı. Her bilet için Avrupa Atletizm Federasyonu'nun 1 Euro bağışı olacak. Ayrıca her bilet alana defne fidanı vereceğiz. 10 ilimizde atletizme ait fidanlık yapabilmek istiyoruz. Bir atletizm fidanlığı yapabilmek için görüşmeler yaptık şeklinde konuştu.
Başkan Çintımar ayrıca, Ben deprem olayının olduğu günden itibaren bölgedeydim. Kaybettiğimiz sporcularımız, dostlarımız, arkadaşlarımız var. Kardeşlerim de o bölgede yaşıyor. Sizden ricam saygı duruşunda bulunmak istiyorum diyerek tüm katılımcılar, depremde hayatını kaybeden için saygı duruşunda bulundu.
AYYILDIZ DEPREMZEDELER İÇİN KOŞACAĞIZ
Milli atlet Şilan Ayyıldız ise açıklamasında, 1500 metre branşından ülkemizi Avrupa Şampiyonası'nda temsil edeceğim. Geçen hafta da bir Türkiye rekoru kırdım. İnşallah daha da iyi bir performansla ülkemizi temsil edeceğim. Hepimiz çok zor bir süreçten geçiyoruz. 6 Şubat'tan beri istemediğimiz olaylar oldu. Depremden dolayı çok sarsıldık. Bu önceliğimiz değil şu an ama 2 yıldan bu yana çok çalıştık. Bu ev sahipliğini çok istedik. Bu yüzden şampiyonamız yarın başlayacak ve hazırız. En başta depremzedelerimiz için koşacağız. Elimizden geldiğince en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğiz. Aynı zamanda doğayı koru misyonuyla elçi sporcuyum. Gelişen dünya ile birlikte birçok hava kirliliği oluşmakta ve bu da doğayı tetikliyor. Ben de bu misyonla tepki vermek işitiyorum. En iyi derecemi koşmak istiyorum. Türkiye rekoru da istiyorum, aslında 4.09.90 gibi bir derece Türkiye rekorunu getirecek. Öncelikle hedefim finale kalmak. Çok güçlü rakiplerim var. Çok çalıştım. Kampım da güzel geçti. Umarım elimden geleni en iyi şekilde yapacağım ifadelerini kullandı.
ŞAŞMA ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ
Sırıkla yüksek atlamada ülkemizi temsil edecek olan milli atlet Ersu Şaşma da şunları söyledi
Ben de yarışmaya çok fazla hazırlandım. İlk yarışımda talihsizlik oldu. Bu ikinci yarışımda kendimi daha iyi göstereceğimi, salonun son yarışını güzel bir dereceyle, güzel bir madalyayla kapatacağıma inanıyorum. 6 Şubat'ta ben maalesef Almanya'daydım. Uzaktan ailemden haber alabildim. Bizi çok sarstı. Orayı düşünmekten yarışlara adapte olamadım. Bu yarışmada doğanın elçisiyle beraber depremde kaybettiğimiz insanların da elçisi olduğumuzu düşünüyorum. Onlar için bir motive, onlar için güzel bir haber olacağına inanıyorum. Elimizden gelenin en iyisi yapacağız. Onlar için gurur verici bir başarı elde etmek istiyoruz. En iyi derecemi yapmak istiyorum. Duplantis de yokken, bir fırsat varken, fırsatımı değerlendirmek istiyorum. Güzel bir derece yapıp, altın madalyayı almak istiyorum.
Medicana Sağlık İşleri Daire Başkanı Oğuzhan Gücü de açıklamasında, Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Sponsor olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Sağlığın olmadığı yerlerde her şeyin eksik kaldığı dönemler olduğunu biliyoruz. Sporcularımıza gereken hizmeti 4 sağlık noktasında vereceğiz. Sporcularımıza başarılar diliyoruz dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ