MENÜ

Antalyaspor başkanı Sinan Boztepe'den PFDK'ya Trabzonspor-Fenerbahçe tepkisi: Daha ağır...

üper Lig ekiplerinden Antalyaspor'da başkan Sinan Boztepe, Trabzonspor - Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olaylar sonucunda yapılan PFDK sevkleri ve verilen cezaların yetersiz olduğunu ve iki tarafın daha da ağır cezalar alması gerektiğini dile getirdi.

Antalyaspor camiası iftar yemeğinde bir araya geldi. Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen iftara organizasyonu düzenleyen Antalyaspor Kulübü Başkanı Sinan Boztepe, Aziz Çetin, Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer, yöneticiler, geçmiş dönemde başkanlık ve yöneticilik yapmış isimler, altyapı sporcuları ile taraftar temsilcileri katıldı. Program sonrası Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

 

"GÖSTERE GÖSTERE PUANI ALIP ORADAN ORAYA VEREBİLİYORLAR"

"Süper Lig maçlarında yabancı hakemlerin görev almasıyla ilgili Kulüpler Birliği'nde bir karar alındı mı" sorusuna Boztepe, şu cevabı verdi:

“Şimdi konuyla alakalı en başından beri olduğu gibi söylüyoruz. Türk futbolunun düzelmesi için artık daha temiz, daha düzenli bir lig olması için yabancı hakem gerekliliği varsa yabancı hakemler konusunda bu konuda da hemfikiriz. Birçok kulüp değil hemen hemen 18-19 kulüpte hemfikir yani. O günkü toplantıya katılan herkes bu konuyla alakalı Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç'un da değerli bir görüşmeleri oldu ve yabancı hakemlerin de Premier Lig ayarındaki kaliteli hakemler olacağı konusunda zaten bir tebliği var. Ligimizin düzelmesi için eğer ki yabancı hakemse bizim ihtiyacımız olan yabancı hakemlere ihtiyacımız var demektir. Bazı müsabakalarda göz göre göre artık gerçekten de nasıl bir lobiyse, nasıl güçlü bir lobiyse bu kadar cesur adamlar, bu kadar aleni göstere göstere puanı alıp oradan oraya verebiliyorlar. Yani bunun içinde ne gerekiyorsa yapılması gerekiyor."

Haberin Devamı

"BANA GÖRE İKİ TARAF DA DAHA AĞIR CEZALAR ALABİLİRDİ"

Trabzonspor - Fenerbahçe maçından sonra yaşanan olaylar sonucunda yapılan PFDK sevkleri ve verilen cezalarla ilgili gelen soruya Sinan Boztepe, “Ya yeterliliğinden ziyade şuna bakmak lazım. Durup durup da maç günü Adana Demirspor'la maçı var ve saat 15.00'te cezalar açıklanıyorsa burada bir şey var demektir, yanlışlık var demektir. Yani bütün herkes programını yaptı, planını yaptı. Ya hemen haftasında ve zamanında açıklamasını yaparsınız ya da o müsabakayı geçtikten sonra yaparsınız. Neden saat 15.00'te yapıyorsunuz? Yani maçtan 4 saat önce bir açıklama yapıyorsunuz. Çok doğru bir şey değil. Şimdi oradaki yaptırımların çokluğundan ziyade bu yaptırımların neden yaptırıldığı ve zamanına bakmak lazım. Bana göre iki taraf da daha ağır cezalar alabilirdi, alması da gerekirdi. Eğer ki bu bir sonuç getirecekse, örnek teşkil edecekse ama maalesef biz ne yaparsak yapalım Türk milleti olarak zaten bir şeyimiz vardır, cezalar bizi yıldırmaz. Biz öyle cezalarla yılacak bir millet değiliz" şeklinde cevap verdi.

Haberin Devamı

"SÜPER KUPADA NE OLACAK BEN DE MERAK EDİYORUM"

7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da oynanacak olan Süper Kupa Finali'ne Fenerbahçe'nin U19 takımıyla çıkması konusu sorulan Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, “Fenerbahçe o şekilde açıklama yaptı. Galatasaray Kulübü de bizim için kim olduğu farketmez en iyi kadromuzla çıkacağız diyor. En son durum nereye geldi onu ben de merak ediyorum" dedi.

"SERGEN YALÇIN İLE RİZESPOR MAÇINDAN SONRA GÖRÜŞECEĞİZ"

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin'in Alman ekiplerinden Borussia Dortmund'a gitmesinin ardından yerine teknik direktör olarak getirilen Sergen Yalçın ile gelecek sezon yeni bir anlaşma yapılıp yapılmayacağı sorusuna Boztepe, şu cevabı verdi:

“Bu konuyla alakalı herhangi olumsuz bir açıklamamız yok. Olumsuz bir görüşümüz de yok. Bu konu, Rizespor maçından sonraki en önemli gündemlerimizden biri. Hocamızla da zaten görüşeceğiz. Hocamızın kardeşinin sağlık durumuyla alakalı bir sıkıntısı vardı. Ondan dolayı izin zamanında İstanbul'a gitti. Gelir gelmez konuşacağız, görüşeceğiz zaten."

YORUM YAZ