MENÜ

Abdullah Avcı: Güzel bir galibiyet oldu ama eksiklerimiz var

Süper Lig’in 9’uncu haftasında Trabzonspor, sahasında ağırladığı Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’daki ikinci dönemi için Başkan Ertuğrul Doğan ve yönetime teşekkür ederek sözlerine başlayan Abdullah Avcı, “Ligin iyi bir organizasyon takımına karşı oynadık. Hareketli bir orta sahaları vardı. Bekleri derinlikli oynuyor. Baskıları ilk yarı itibariyle doğru yaptık. İkinci yarıda duran ve direkten dönen top vardı. 9-10 günde yoğunlaştığımız takım savunmasını büyük bölümüm doğru yaptık ama hücum ve diğer bölümlerle ilgili eksikliklerimiz vardı. Rakip bizi merkezde kapalı beklerken oyunun yönünü çok çabuk çevirmeliydik. İkinci yarıda final pası atabilseydik pozisyona girebilirdik ama olmadı. Maç kazanmak, ligde 5’inci olmak önemli. Bizim için güzel bir galibiyet oldu. Oyunsal olarak çok eksiğimiz var ve tekrar etmemiz gereken şeyler var. Set hücumlarını daha fazla yapmamız gerek. Pepe bize 10 dakikada hayal ettirdi. Trezeguet haftaya gelecek. Mevkisel olarak oyuncu eksikliklerimiz tamamlanınca kazanma alışkanlığını kazanmak istiyoruz. Ömür ekstra iyi bir oyun oynadı. Kazanmak önemliydi. 2020’den itibaren buraya geldiğimden beri 53 galibiyet almışız, kalemizi de 33 maçta gole kapatmışız. Bu bir rekor olabilir” dedi.

Haberin Devamı

“MENTAL YORGUNLUK OLABİLİR”

Mental ve fiziksel olarak takımın durumunu değerlendirmesi istenen Avcı, “Fiziksel olarak verileri alıp karşılaştıracağım. Mendy ve Eren ile ilgili sakatlıklar var ama bunlar kramp sakatlıkları. Bir problem olarak gözükmüyor. Mental olarak yorgunluk olabilir. Trabzonspor kazanamazsa bu yorgunluk olabiliyor. Bunu 2-3 maç üst üste çevirebilirsek bize daha özgür oynanmamızı sağlayacak. Bunu cebimize koyduk. Karagümrük maçını kazanırsak ivme kazanacağız bu maça en iyi şekilde hazırlanmamız gerekiyor” diye konuştu.

“PEPE DE ÖZLEDİ”

Pepe’nin kısa süreli oyununun sahada yarattığı heyecanı değerlendiren Avcı şöyle konuştu: “Pepe yetenekli bir oyuncu. Geldiğimden beri kendisiyle özel görüştüm. Sağlık ekibiyle birlikte adım adım antrenman ve süreyi planlıyoruz. Pepe de özledi. Sakatlanma riskini aza düşürürsek bize maç kazandıracak. Süresi bugün 15 dakika planlanmıştı, umarım haftaya süresini daha da artırırız”

Haberin Devamı

“MUKAVELESİNİ GÖRÜŞMEDİK”

Abdullah Avcı, Bakasetas’ın sözleşme imzalamaması ve sakatlığı sorulması üzerine, “Bakasetas’ın sakatlığı doktorların ve kendinin söylediği 3-4 hafta süre söyleniyor baka ısrarla üzerine giden erken dönmek için uğraşacak bir oyuncu. Mukavele ile ilgili hiçbir şey konuşmadık” dedi.

“KARIŞIK OYUNDAN ORGANİZASYONA DÖNMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Takımda organizasyon kurmaya çalıştığını anlatan Avcı, “Biraz karışık oyundan organizasyon oyununa dönmeye çalışıyoruz. Çocuklar da adım atıyor. Maç kazanmak bizi ileri götürecek. İlk Erzurum maçını hatırlayın. Bugün daha iyi. Bugün ligde 5’inci olduk. Maçı kazandık, üretken daha fazla olabilirdik. Olumlu tarafından bakalım” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ