MENÜ

Abdullah Avcı açıkladı: Uğurcan Çakır, Onucahu ve Orsic...

Süper Lig’in 29’uncu haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü 5-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmayı değerlendirdi.

Süper Lig’in 29’uncu haftasında Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü 5-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, karşılaşmayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

Maçın değerlendirmesini yapan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, net ve güzel bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, "Teknik olarak ligin deneyimli oyuncu kadrosuna sahip, pas oyununu ısrarla oynayan ve Markao’nun gelmesinden sonra direkt oyunu biraz daha tercih edebilen, alan savunması yaptıkları için geçişleri de iyi kullanan, deneyimli, tecrübeli oyunculara sahip belki de oyun olarak sıralamadaki yerini hak etmeyen ama kupada baktığımızda yarı finaldeki rakibimiz. İki haftadır özellikle ilk gelen top bize gol oluyor, Alanya’da da iyi başladığımız müsabakada aynısını yaşadık. Bugün itibariyle de çok detayına girmeyeceğim çok basit basit çok kaybettik, taç oldu, korner oldu, korner gol oldu. Oyunda planladığımız şuydu; özellikle topa ne kadar çok sahip olursak rakibi daha çok yaslayacaktık ceza sahasına, bunu 20-25’inci dakikadan sonra çok doğru bir şekilde her sabırlı oynadığımızda oyunun yönünü değiştirdiğimizde çok önemli iki tane konu başlığı vardı 4-4-2 gibi karşılıyorlardı. 3’lü grup kenarlar ve diyagonaller sonrasında da blok araları ve arkaları bizim için çözüm noktalarıydı. Devre biterken Bardhi’nin rakibe çarpıp girmesi, 1-1 iken bence Taha’nın oradan çıkardığı tebrik etmek lazım. Her seferinde geri düştüğün zaman kırımlalar olabiliyor o bizi ayakta tuttu. Sonrasında da o dominant oyuna ısrarla devam ettik ve istedik. Oyuncular da buna net bir şekilde yardımcı oldular. Ayak uydurdular. Pepe’nin dönüşü, Umut’un olması, Trezeguet gol attı, Edin oyunda doğru durdu. Berat… Diğer oyuncularımız da sonra hem oyuncuları görmek için hem formasyonda da ufak-tefek değişiklikler yaptık. Fernandez’in son durumunu görmek için. Mendy’i orta sahaya yerine çıkartıp. Oyunda da doğru hamleler yaparak oyuncularım, net güzel bir galibiyet aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum, Karagümrük’e başarılar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

“OYUNCULARIM DOĞRU CEVAP VERİYOR”

Bordo-mavili teknik adam son zamanlarda uyguladıkları formasyona oyuncularının doğru cevaplar verdiğinin altını çizerek, “Bu oyunun artık tek bir boyutu yok. Oyunun hatta 3-4 boyutu var. Top rakipteyken, kendindeyken, duran topu, tacı, dışarıda olduğu bölüm var. Bunların hepsini detaylı bir şekilde saha dağılım olarak çalışılıyoruz. Artık şuna döndü oyun, bunu yapan teknik adamlar da var. Biz de bunu deniyoruz. Rakibin oyun içindeki formasyon değişikliğine neyle cevap vereceksin, sen nasıl bir değişiklik yapacaksın, oyun artık buna döndü. Biz de bunu yapıyoruz, rakipler de bunu yapıyor hepsi için söylemiyorum ama oyun içinde bunu denemeye çalışıyoruz. Bugünkü oyun rakibi karşılaması ile alakalı, 4-4-2 ile alakalı. Deneyimli ve bloklara sıkışık bir takım olduğu için topa sahip olup Mendy’nin buradaki pozisyonu 3’lü kurmada Berat merkez sol ayaklı ve sağ ayaklı mesafeyi kat eden ve oyunu kuran stoperlerin olması beklerin bu sefer derinlikte veya iç koridorda olması bugünkü çözüm noktalarından birisiydi. Zaman zaman bu değişecek, zaman zaman böyle olacak. Ama son zamanlarda bu formasyonu doğru kullanıyoruz. Oyuncularım da doğru cevap veriyor. Eren’de pozisyona giriyor. Bugün Thomas ortaladı Eren kaçırdı farkındaysanız. Ama oradaki dönüşler için de aynı zamanda tekrar hücum edebilmek için oradaki pozisyonumuzu arkaya daha fazla koşmamak için pozisyonumuzu doğru almamız gerekiyor. Geçen hafta itibariyle zaman zaman bunu doğru yaptık zaman zaman bundan koptuğumuzda rakip bizi arkaya koşturdu. Bu formasyon şimdilik böyle ama zaman zaman oyun içinde değişiklikler olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“HAYATIM BOYUNCA HEP SAMİMİYETTEN YANA OLDUM”

Haberin Devamı

Avcı, TFF’nin Fair Play ödüllerinden en centilmen teknik direktör ödülünü kazanmasına ilişkin de şunları söyledi: “Fair Play ödülü komitesine teşekkür ediyorum layık gördükleri için. Bizim gibi insanların üsluplarını, düşüncelerini, doğruları, söylemlerini çok net bir şekilde söylemeleri gerekiyor. Bu ortamın çok kaotik ve karışık olduğunu biliyoruz. Bir sürü negatif şeylerin konuşulduğu yaşandığı, sataşmaların olduğu ama oyunun ertesi günü tekrar başladığı bir oyuna ne kadar çok değer katabiliyorsak bu beni son derece mutlu ediyor. Ben hep hayatım boyunca samimiyetten yana oldum. Böyle bir ödüle layık gördükleri için, komitenin duyarlılıkları ve hassasiyetleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

“TRABZONSPOR GİBİ BİR CAMİANIN TARİHİNDE OLMAK ÇOK DEĞERLİ”

Trabzonspor'daki 1000’inci görev gününü yaşayan Avcı, duygularını dile getirerek, “1000’inci gün, biraz evvel Nuri söyledi bana. Futbolda rakamları aklımda tutuyorum da bunu saymamıştım. Geçen 7 Mart’ı ayrıldığım için biliyordum, 7 aydır yoktum, 5 aydır buradayız. Güzel. Trabzonspor gibi bir camianın tarihinde olmak, içinde bulunmak, sevgi, saygı görmek, göstermek benim için çok değerli. Buna layık olmaya çalışıyoruz, umarım devamı gelir” dedi.

Avcı, Uğurcan Çakır, Onucahu ve Orsic’in sakatlıklarındaki son durumla ilgili de şu bilgileri verdi:

“Onuachu Milli takım arasındaki Nisan 3’de de olmayabilir, bir sonrasında olma ihtimali var gidişat sürece bakacağız. Orsic sağlıklı bir şekilde çalışıyor ama Milli takım arasından sonra hazırlık maçlarına alıp göreceğiz. Kaptan’la alakalı, Kaptan 2-3 haftadır bu şekilde oynuyordu. Artık ağrı eşiği çok zorlanmaya başladı. Hem koruma altına aldık hem tedavisi hızla devam ediyor. Sağlık ekibi bu konuyla ilgili 2-3 kadar bir açıklama yapar diye düşünüyorum."

YORUM YAZ