MENÜ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Utanç verici

Süper Lig'in 40. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Ankaragücü'nü 2-1'lik skorla yendi ve zirve takibini yakından sürdürmeye devam etti. Maçın ardından basın mensupları ile konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulunurken kendisinin adı ve soyadı ile birebir aynı olan hakemin görevden alınmasına sert tepki gösterdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Utanç verici

Süper Lig'in 40. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Ankaragücü'nü 2-1'lik skorla yendi ve zirve takibini yakından sürdürmeye devam etti. Maçın ardından basın mensupları ile konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İşte Ali Koç'un maç sonu açıklamaları:

"Ülke futbolunda yaşananlar, verilen kararlar, karar süreçleri, liyakat konusu gibi şeyler baştan aşağı gözden geçirilmeli. Herhalde Türk futbolunda konuştuktan 30 saniye sonra PFDK'ya sevk edilen ilk kişi Selahattin Bey'dir."

"Bize göre net bir kural hatası var. Konu ofsayt ama ofsayta gelmeden önce faul var. Maddelere istinaden hakemin gidip VAR'dan izlemesi lazım."

Haberin Devamı

Kural hatası değerlendirmesi

"Hakemlerden ek rapor isteyerek hatalar örtbas edilemez, edilmemelidir ki hatayı yapan 10 kere düşünsün. Sadece o değil hepsi düşünsün. Siz bunu yapan hakemi 3 gün sonra maça atıyorsunuz, diyorsunuz ki ben kural hatası falan dinlemem."

Hakem açıklaması

"Ali Koç diye hakem varmış, U19 maçımıza atanıyor, birileri Nihat Özdemir'e serzenişte bulunuyor ve MHK başkanını arayarak, 'Nedir bu rezalet, gereğini yapın' diyor ve gece yarısı 12:30'da atamaları yapan kişi görevden alınıyor. Bu ayıptır, utanç verici."

"Dost bildiğimiz insanların yaptığı açıklamalar, serzenişler, algılar... Ben bunu kabul etmiyorum. İnsanın 10 tane yüzü olmaz, 1 tane olur. Bizim yüzümüz bu. Belki kabul görmüyor, taraftarlarımızı tatmin etmiyor ama yüzümüz bu."

'Buraya tertemiz geldik'

"Maçlardan önce hakemleri hedef tahtasına koymadan, algı yapmadan, yok rakibimiz bize niye sert oynadı muhabbeti yapmadan buraya tertemiz geldik!"

Haberin Devamı

'Emre Belözoğlu'ndan memnunuz'

"Sahada bir arzu var, inanç var, birlik, beraberlik var, sonuna kadar mücadele var. Keşke bu daha önce de olsaydı. Emre hocanın bugüne kadar performansından memnunuz. Lig bitince oturacağız, konuşacağız ama şu an bizim tek odak noktamız, son 2 maçı alıp rakiplerimizin sonuçlarını beklemek. Ülke futbolunda yaşananlar gelişmeler, birbirinden standart dışı hadiseler, verilen kararlar karar süreçleri, konunun nasıl, kimler tarafından ele alındığı, liyakat konusu vesaire baştan aşağı kontrol edilmeli"

'Her takm kora kor mücadele etmeli'

"Hiçbir algı manipülasyonu yapmadan, maçın öncesinde hakemleri manipüle etmeden onunla beraber rakibimiz niye çok sert oynamış muhabbeti yapmadan, Alanya da bize kora kor oynadı, Erzurum da ikinci yarı nasıl oynadığını gördünüz, burada Ankaragücü rekabetin güzelliği de bu. Onun için de bir mağduriyet de oradan yaratmayacağız. Her takım ligde orta takımı da olsa şampiyonluk hedefi olmasa da her 3 puan 2 milyonun üzerinde para kazandırır. Dolayısıyla her takım sahaya çıktığı zaman kora kor mücadele etmeli. Bence ligimiz bu şekilde daha kaliteli olur. Ligimizde garip garip olaylar da yaşamıyor değiliz."

YORUM YAZ