MENÜ

2020 LGS soru ve cevapları. LGS kitapçığı

Son dakika haberi: 2020 LGS soru kitapçığı yayınlandı. LGS 2020 bu yıl 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim döneminde ikinci yarıyı uzaktan eğitim şeklinde gören öğrenciler 19 Haziran’da yılı tamamlamıştı. EBA TV üzerinden yayınlanan “LGS son tekrar” programında ise öğrencilere sınava ilişkin son tekrarlar anlatılmıştı. Sınavın tamamlanmasının ardından Liselere Geçiş Sınavı soru ve cevap anahtarı ile ilgili MEB'den gelen duyuru ile birlikte sorular ve cevaplar belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını bildirdi. Peki, 2020 LGS ne zaman açıklanacak? 2020 LGS ile ilgili tüm son dakika gelişmeleri bu içerikte bulabilirsiniz.

2020 LGS soru ve cevapları. LGS kitapçığı

Son dakika haberi. MEB tarafından düzenlenen ve bir buçuk milyondan fazla öğrencinin katılmasının beklendiği 2020-LGS sınavı bugün 12.30'da sona erdi. Sınava katılan öğrenciler LGS soru ve cevaplarını şimdiden merak etmeye başladı. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu sene soru kitapçıkları 22 Haziran'dan sonra okullarda dağıtılacak. MEB sitesinden soru kitapçığını ve cevap anahtarını paylaştı. 20 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı soruları ve cevap anahtarı için gözler MEB’e çevrilmişti. Sorular ve cevaplar sınavın tamamlanmasından yaklaşık 1 saat sonra erişime açıldı. Konuyla ilgili MEB'in Twitter adresinden yapılan açıklama ise şöyle: Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları http://meb.gov.tr 'de yayımlandı.

Haberin Devamı

LGS SÖZEL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ...

LGS 2020 SAYISAL BÖLÜM SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ...

2020 LGS ne zaman açıklanacak?

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluştu ve süresi 75 dakikaydı. İkinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluştu ve öğrencilere 80 dakika zaman verildi. Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

Birinci dönem müfredat ve kazanımları esas alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 1 milyon 600 bin öğrenci için hazırlıkların gerçekleştirildiği sınav, 8. sınıf birinci dönem müfredat ve kazanımları esas alınarak yapıldı.

Birinci oturumda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Birinci oturum saat 10.45'te sona erdi.

Haberin Devamı

Sınava verilen 45 dakikalık arada, görevliler yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında öğrencilerin, okul içinde veya bahçesinde sosyal mesafe kuralına uyacakları şekilde gerekli tedbirleri aldı. Öğrencilerin, okullardan ayrılmasına izin verilmedi.

İkinci oturum, saat 11.30'da başladı ve öğrencilere matematik ile fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturum, saat 12.50'de tamamlandı. İkinci oturumunun bitmesiyle bu yılki merkezi sınav sona erdi.

Sınav bitiminde tüm öğrencilerin aynı anda bulundukları binadan çıkmasına izin verilmedi. Öğrenciler, binanın durumuna göre zaman aralıklarıyla, sosyal mesafe korunarak sınav salonu ve binadan ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Aldığımız tedbirlere uyarak öğretmenlerinin yönlendirmelerine göre hareket eden ve sosyal mesafesini bizim uyarılarımıza gerek kalmaksızın koruyan tüm çocuklarımıza sorumlu ve bilinçli davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl öğrencilerin, öğretmenlerin ve tüm toplumun sağlığını korumak için önceki sınavlardan farklı önlemler hayata geçirildiği, sınav tarihinden salon sayısına, dezenfekte işlemlerinden maskeye kadar her konunun Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun görüşleri alınıp, titizlikle incelendiği ve sınav günü uyulacak kuralların belirlendiği vurgulandı. Geçen yıl yapılan merkezi sınavda 3 bin 873 binada 59 bin 568 salonun kullanıldığı, bu yıl sosyal mesafeyi koruyabilmek için 18 bin 139 binada ve 111 bin 918 salonda sınav gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, salon sayısındaki artışa paralel olarak sınavda görev alan öğretmenlerin sayısının da arttığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“2019’da Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen merkezi sınavda 148 bin 946 öğretmen görev alırken, bu yıl 353 bin 158 öğretmen görevde bulundu. Diğer sınavlardan farklı olarak 17 bin 990 rehber öğretmenimiz de sınav alanlarında öğrencilerimizin yanlarında oldu. İki oturum arasındaki 45 dakikalık arada rehber öğretmenlerimiz velilerin öğrencilerle arasındaki iletişimi sağladı. Ayrıca evde veya hastanede eğitim hizmeti alan tüm öğrenciler ile süregelen hastalığı, zihinsel yetersizliği, bedensel yetersizliği, otizm spektrum bozukluğu, ruhsal ve duygusal bozukluğu, işitme yetersizliği veya görme yetersizliği olan öğrencilerimize sınav tedbir hizmeti uygulandı. Bu öğrencilerden evde veya hastanede eğitim hizmeti almaya devam edenlerle, doktor raporuyla evde veya hastanede sınav hizmeti alması önerilenlere evde ya da hastanede sınav tedbiri uygulandı.”

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da LGS kapsamındaki merkezi sınavla ilgili, şunları söyledi:

"Merkezi sınav, huzur ve güvenle tamamlandı. Aldığımız tedbirlere uyarak öğretmenlerinin yönlendirmelerine göre hareket eden ve sosyal mesafesini bizim uyarılarımıza gerek kalmaksızın koruyan tüm çocuklarımıza sorumlu ve bilinçli davranışlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Okul binalarında aldığımız önlemlere saygı göstererek binaların dışında herhangi bir kalabalık oluşmaması için çaba harcayan, sorumlu, bilinçli, çözümcü ve bizimle işbirliği içerisinde olduğunu hissettiren tüm velilerimize de selamlarımı, sevgilerimi sunuyorum. Sınavın sağlıklı bir şekilde tamamlanmasında önemli katkı sunan İçişleri Bakanlığımıza ve Sağlık Bakanlığımıza, sürecin koordinasyonunu başından itibaren başarılı bir şekilde yürüten Bakan Yardımcım Mahmut Özer'e, sürece büyük emek veren Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve çalışma arkadaşlarına, sürecin zorluğu nedeniyle aylardır destek veren ve sahada yer alan bakanlığımızın tüm bürokratlarına, çalışma arkadaşlarıma, 81 ilde süreci başarılı ile yöneten tüm il müdürlerimize, okul müdürlerimize, öğretmenlerimize ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, sokağa çıkmayarak çocuklarımız için evde kalan tüm vatandaşlarımıza ve destek sunan herkese içtenlikle teşekkür ederim."

Haberin Devamı

Sınav kitapçıkları 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullardan alınabilecek. Sonuçlar ise 16 Temmuz’da açıklanacak.

YORUM YAZ