MENÜ

Vettel kanatlandı

Müthiş çekişmenin yaşandığı Abu Dabi Grand Prix'inde sürücüler klasmanının lideri Sebastian Vettel inanılmazı başardı. Alman pilot, pitten başlama cezası almasına rağmen tam 22 otomobili geride bırakıp üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Vettel kanatlandı

Formula 1’de sezonun bitimine 2 yarış kala, pilotlar arasındaki mücadele iyice kızıştı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’deki Yas Marina Pisti’nde, 55 tur üzerinden koşulan yarışta en büyük çekişme sürücüler klasmanının ilk iki sıradasında yer alan lider Sebastian Vettel ile zirve takipçisi Fernando Alonso arasında yaşandı. Bu yarış öncesi 240 puanı bulunan ve üst üste 4 yarıştır kaybetmeyen Red Bull’un pilotu Vettel, büyük bir hata yaptı. Sıralama turlarında üçüncü en iyi zamanı yapmasına rağmen seansın sonunda pite dönemeyen Alman sürücüye, yarışa pit alanından başlama cezası verildi. Yarışa son sırada başlayan Vettel inanılmaz bir geri dönüş yaparak, tam 22 otomobili geride bırakıp,yarışı üçüncü sırada bitirdi ve 15 puan aldı.

Alonso lider olacaktı...
Yarışta ilk 10’a giren pilotun puan alabildiği F1’de Vettel bir mucizeyi imza attı. Cezası yüzünden yarışı puansız tamamlama riskiyle karşı karşıya kalan Alman pilot eğer puan alamamış olsaydı, Abu Dabi Grand Prix’ini ikinci sırada bitiren ve 20 puan kazanan Ferrari pilotu Fernando Alonso, sürücüler klasmanının yeni lideri olacaktı. Ancak Vettel buna izin vermedi, sezonun bitimine 2 yarış kala puan kaybetmeyerek, zirvedeki yerini korudu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ