MENÜ

'Fenerbahçe için verilen hakem kararları doğru!'

Gazetemiz İnternet Koordinatörü Umut Eken ve İstatistik Sorumlumuz Aslıhan Çil, Fanatik TV'de yayınlanan Fanatik Panorama programında Süper Lig'in 13. haftasını değerlendirdi. Haftanın en tartışmalı maçlarından biri olan Göztepe - Fenerbahçe maçını değerlendiren Umut Eken, gündemi meşgul eden hakem kararları için '' Verilen kararlar doğru'' dedi.

Süper Lig'de 13. hafta maçlarından biri olan Göztepe - Fenerbahçe maçını Fanatik TV'de yayınlanan Fanatik Panorama programında değerlendiren Umut Eken, hakem kararlarına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Tartışmalara konu olan Göztepe - Fenerbahçe maçında Fenerbahçe deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kaldı. Maçın en tartışmalı pozisyonu ise kaleci Altay Bayındır'ın penaltı kurtarışının çizgi ihlali nedeniyle tekrarlanması oldu. Bu kararın ardından Sarı Lacivertli'lerin aklına gelen olay 12. hafta oynanan Yeni Malatyaspor - Fenerbahçe maçı oldu. Emre Belözoğlu'nun kullandığı penaltının tekrarlanmasını isteyen Sarı - Lacivertliler itirazda bulundu ancak hakem kararı değişmedi.

İki ayrı maçta verilen hakem kararlarını gündemine alan Umut Eken, ''Malatyaspor'daki de doğru buradaki de doğru. Neden doğru? Bir metreye kadar kalecinin abartılı çıkışları olmazsa ve hakemler yakalarsa, kendi insiyatifleri ile tekrarı uygulayacaklar. Örneğin Malatya'daki Farnolle'nin çıkışı. Bir metreden fazla çıkışı hakem yakalayamazsa, Altay'ın Göztepe maçındaki çıkışı, o zaman VAR devreye girecek. Aslında MHK ne diyorsa onu uyguluyorlar iki maçtır. '' dedi

Haberin Devamı

İki kalecinin penaltı pozisyonunu değerlendiren Umut Eken, ''Farnolle bir metreye kadar çıkmıyor yarım metre çıkıyor, orada var protokolü gereği VAR hakemi müdahele edemez. Saha içindeki baş hakem yakaladı tekrarlattı tekrarlattı, tekrarlatmadı VAR devreye giremiyor Malatya'daki örnek. Göztepe'deki örnek ise 1 metre ve üzerinde çıkıyor VAR hakemi yakalıyor ve tekrarlatıyor. İki uygulamada doğru ama saçmalık'' dedi.

YORUM YAZ