MENÜ

Veliefendi'ye şok hareket damga vurdu! Kazanan at değişti...

Türk atçılığının arenası olarak kabul edilen Veliefendi Hipodromu’nda 19 Mayıs'ta saat 17:00’de düzenlenen Dünya Arı Günü Koşusu’nda ortaya çıkan görüntüler izleyenleri adeta şoke etti.

Özcan Yıldırım idaresindeki Tunç Siperi ile Hışman Çizik idaresindeki Özüdoğru isimli safkanların arasında geçen son metrelerdeki mücadele nefesleri keserken yarışı Özüdoğru az arkla önde tamamladı.

Haberin Devamı

Koşu sonrasında Tunç Siperi’nin ilgilileri mücadele ile ilgili protesto çekerken görüntüleri inceleyen Mahalli Komiserler Kurulu kazanan safkanın ikinci olana faul yaptığına hükmederek yarışın sıralamasını değiştirdi.

Karar sonrası yayınlanan görüntülerde dış kulvardan gelen Özüdoğru’nun pilotu Hışman Çizik’in Tunç Siperi’ni idare eden Özcan Yıldırım’ı bariyer dibine doğru sıkıştırdığı ve kararın bu yüzden alındığı netleşti.

Ancak kimsenin görmeye alışkın olmadığı görüntü ise başkaydı. Safkanıyla bariyere doğru sıkışan tecrübeli jokey Özcan Yıldırım’ın atıyla omuz omuza gelen Özüdoğru’yu sol dizini kullanıp kaldırarak yana doğru ittiği ve böylece iki safkan arasındaki fiziksel teması sonlandırdığı görüldü. Bu sahneler izleyenler ve yarışseverler arasında şoke etkisi yarattı.

Haberin Devamı

YORUM YAZ