MENÜ

Veliefendi'de devrilen atın kadın jokeyi yaşam savaşı veriyor!

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda uluslararası koşu festivali kapsamında pazar günü gerçekleştirilen 1. koşuda amatör kadın biniciler piste çıkarken yaşanan feci kaza herkesi üzüntüye boğdu. Startın verilmesiyle koşuyu en geride takip eden Toms isimli safkana binen Macar kadın binici Ezster Jeles, önünde koşuya devam eden Fransız binici Tracy Manuet idaresindeki Out of the Dark isimli safkanın devrilmesiyle birlikte atıyla çim piste yıkılırken her iki pilot da acilen hastaneye kaldırıldı. Binicilerden Tracy Menuet tedavisinin tamamlanmasının ardından yarın taburcu edilerek ülkesine dönecek. Ancak Ezster Jeles için haberler iç açıcı değil.

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda uluslararası koşu festivali kapsamında pazar günü gerçekleştirilen 1. koşuda amatör kadın biniciler piste çıkarken yaşanan feci kaza herkesi üzüntüye boğdu.

Haberin Devamı

Startın verilmesiyle koşuyu en geride takip eden Toms isimli safkana binen Macar kadın binici Ezster Jeles, önünde koşuya devam eden Fransız binici Tracy Manuet idaresindeki Out of the Dark isimli safkanın devrilmesiyle birlikte atıyla çim piste yıkılırken her iki pilot da acilen hastaneye kaldırıldı.

Binicilerden Tracy Menuet tedavisinin tamamlanmasının ardından yarın taburcu edilerek ülkesine dönecek. Ancak Ezster Jeles için haberler iç açıcı değil.

Ciddi bir beyin kanaması geçiren ve kafatası içindeki basınçtan ötürü kafatasından kemik alınarak canlılığını yitirmemesi için karnına ameliyatla iliştirilen genç kadının hayati tehlikesi sürüyor.

Türkiye Jokey Kulübü’nün yakından takip ettiği kaza sonrası Jeles’in iyileşmesi için tüm çabalar gösterilirken doktorlar ise pilotun durumunun kritik ancak zamana bağlı olduğunu belirtiyor.

Haberin Devamı

Jeles bir gün önce yine aynı hipodromda Değer isimli safkanla kazanıp birlikte devrildiği Menuet’in bindiği Beşirefe’yi geride bırakarak zafer sevinci yaşamıştı.

Cem BOŞGELMEZ

YORUM YAZ