MENÜ

..Ve Serdar Özkan!

Murat Şahin, Koray Avcı, Ümit Karan ve Volkan Arslan'dan sonra menacerlik şirketine ortak olan bir büyük yıldızı daha FANATİK açıklıyor: Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer olan Serdar Özkan.

..Ve Serdar Özkan!

Varan 1: Umit Karan ve Volkan Arslan Disiplin Kurulu’nda...
Türkiye Futbol Federasyonu, önceki gün FANATİK’in birinci sayfasında yer alan haberin ardından Ümit Karan Volkan Arslan’ı Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk etti. TFF’den yapılan kısa açıklamada aynen şu ifadeler yer aldı: “Eskişehirspor profesyonel futbolcusu Ümit Karan ile Orduspor profesyonel futbolcusu Volkan Arslan, talimatlara aykırı bir biçimde menajerlik faaliyeti içinde bulunmalarından dolayı, tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi.”

Haberin Devamı

Fanatik ne yazmıştı?
İstanbul Ticaret Odası’nın resmi internet sitesi www.ito.org.tr’de ‘664726/0’ sicil numarası ve ‘ARP Sportmarketing İnternational GMBH Menajerlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ unvanıyla yer alan firmanın ortakları aşağıda sıralanmıştır: Ümit Karan, Emin İnal, Tolga Başçivi, Volkan Arslan ve ARP Spormarketing İnternational GMBH... 100 bin TL sermaye gösterilen bu firmaya; Karan, İnal, Başçivi ve Arslan 12 bin 250’şer lira ile ortak gözüküyor. Ortaklardan biri olarak yer alan ‘ARP Spormarketing İnternational GMBH’ adlı firmanın sahibi ise FIFA’nın resmi internet sitesinde Harun Arslan (menajer) olarak gösteriliyor. Ümit Karan halen Eskişehirspor; Volkan Arslan ise Orduspor’da top koşturuyor.

Haberin Devamı

Varan 2: Murat Şahin, Koray Avcı, Ümit Karan ve Volkan Arslan’dan sonra menacerlik şirketine ortak olan bir büyük yıldızı daha FANATİK açıklıyor: Beşiktaş’tan Galatasaray’a transfer olan Serdar Özkan.

Tarih 28 Ekim 2010, Perşembe... Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal’ın, “Menacerlik yapan faal bazı futbolcular ile yetkisiz menacerler, futbolcularımızı arayıp uygunsuz tekliflerde bulunuyor. Federasyon bu konuların üzerine gitmeli” sözleri futbol kamuoyuna bomba gibi düşmüş; FANATİK ise yaptığı özel haberle yine gündeme damgasını vurmuştu. Futbol kamuoyu, işte o gün, Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin ile Çaykur Rizespor futbolcusu Koray Avcı’nın ‘Mesky Futbol Menacerlik Şirketi’ne ortak olduklarını ortaya çıkarmış ve acilen harekete geçen Türkiye Futbol Federasyonu her iki oyuncuyu da tedbirli olarak Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk etmişti. Kamuoyu işte bu gelişmelerin peşinden koşarken, FANATİK ikinci bombasını patlatmakta da gecikmedi...

Beşinci aktif futbolcu!
Tarih 4 Kasım 2010, Perşembe... Bu kez, ‘İşte futbol ailesi’ başlığı ve Zafer Büyükavcı imzasıyla FANATİK’in birinci sayfasında yer alan haberde, ‘ARP Sportmarketing İnternational GMBH Menajerlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ adlı firmaya Ümit Karan ve Volkan Arslan’ın ortak oldukları ispatlandı. TFF, bu iki aktif futbolcu için de aynı uygulamaya giderken, FANATİK bombaları ardı ardına patlatmaya devam ediyor. İşte Murat Şahin, Koray Avcı, Ümit Karan ve Volkan Arslan’dan sonra menajerlik şirketine ortak olan bir yıldız daha: SERDAR ÖZKAN...

Haberin Devamı

3 futbolcu ortakmış!
İstanbul Ticaret Odası’nın www.ito.org.tr adlı resmi internet sitesinde ‘590474/0’ sicil numarası; ‘5 Artı Uluslararası Danışmanlık Organizasyon Menajerlik Turizm ve Dış Ticaret imited Şirketi’ unvanıyla yer alan firmanın ortakları aşağıdaki gibi sıralanmıştır: Ekrem Örenç, M. Seyfettin Sedef, Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Serdar Özkan, Tekin Aslıhan... Bu isimlerden Serdar Özkan, sezon başında Beşiktaş’la yollarını ayırmış ve bir diğer İstanbul devine, Galatasaray’a transfer olmuştu.

Üçü de Beşiktaş orijinli...
Mehmet Seyfettin Sedef, Beşiktaş altyapısından yetişmiş bir oyuncu.Halen Süper Lig’de Konyaspor kadrosunda yer alıyor. Mehmet Ozan Tahtaişleyen de Beşiktaş altyapısında yetişti. Şu an ise Spor Toto İkinci Lig’de Elazığspor forması giyiyor. Ekrem Örenç ise Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına göre ‘0075’ lisans no’su ile ‘futbolcu temsilcisi’ yani ‘menajer’ olarak aktif görevine devam ediyor. Buradaki en dikkat çeken nokta ise şu: Ekrem Örenç’in iki futbolcusundan biri Serdar Özkan (Galatasaray’da) diğeri ise Muhammed Demirci (Beşiktaş’ta) gözüküyor. Yani Serdar Özkan, Galatasaray’a transferinde hem futbolcu hem de şirket ortağı olarak kazanıyor!

Haberin Devamı

.. Ve Federasyon düğmeye bastı!

Varan 3: FANATİK’in ortaya çıkardığı gerçekler, Türkiye Futbol Federasyonu’nu da harekete geçirdi. TFF ile Kulüpler Birliği, 11 Kasım Perşembe günü ‘tek gündem maddesi’ ile toplanma kararı aldı.Spor kamuoyunda büyük yankı uyandıran haberlerimiz, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ihbar kabul edildi. Bir yandan gerekli cezai işlemleri uygulamak üzere girişimlerini sürdüren TFF Başkanı Mahmut Özgener ve kurmayları, diğer taraftan da konuya toplu bir çözüm bulabilmek amacıyla düğmeye bastı. TFF tarafından dün yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği 11 Kasım Perşembe günü bir toplantı yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki binasında saat 13.00’te başlayacak toplantıda, son günlerde futbol kamuoyunda tartışma konusu olan Futbolcu Temsilcileri’nin talimatlara aykırı bir şekilde menajerlik faaliyetleri içinde bulunmalarına karşı alınabilecek önlemler görüşülecek...”

Haberin Devamı

İki önemli iddia

1- O madde değişebilir
Türkiye Futbol Federasyonu’nun, “Aktif teknik adamlar ve futbolcular, menajerlik faaliyetlerinde bulunamaz” ifadesinin değiştirilmesi konusunda çalışma yaptığı iddia edildi. Bu iddiaya göre; bu ifadenin, “Aktif teknik adamlar ve futbolcular ile aktif teknik adamlar ve futbolcuların birinci, ikinci ve üçüncü dereceden akrabaları da menajerlik faaliyetlerinde bulunamaz” şeklinde değiştirileceği ileri sürüldü.

2- ‘İhbar’ bekleniyor
Dün, spor kamuoyunda yaşanan gelişmeler nedeniyle Maliye Bakanlığı’nın harekete geçtiği ve konuyla ilgili araştırmalar için bir müfettiş görevlendir diğiiddiası ortaya atıldı. Ancak Gelir İdaresi Şube Müdürlüğü’nü aradık ve bir yetkili konu hakkında şunları söyledi: “Konu hakkında henüz bize ulaşan bir ihbar yok. Ancak ihbar gelirse, bakanlık kesinlikle gerekeni yapacaktır” ifadesini kullandı.

Zafer Büyükavcı / Fanatik Çok Özel

YORUM YAZ