MENÜ

Vali Mutlu: "Karar federasyonundur"

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 17. dakikada tatil edilen Diyarbakırspor-Burasaspor maçı ile ilgili olarak, "Takdir hakkı hakem heyeti ve gözlemcilerdedir. Bu konuda bir değerlendirme yapmamız uygun olmaz" dedi.

Vali Mutlu: "Karar federasyonundur"

Vali Mutlu Atatürk Stadyumu’ndan ayrılırken gazetecilerin maç ile ilgili sorularına karşılık, hakemlerin verdiği bir kararın bulunduğunu ve Futbol Federasyonu’nun bunu değerlendireceğini söyledi.

Dünden beri Bursaspor yöneticilerinin ve sporcularının gelişi, yerleşecekleri otele intikalleri, otelden alınıp stada getirilmesi ve maçın başlamasına kadar geçen sürede çok yoğun güvenlik önlemleri aldıklarını belirterek, bu önlemler sayesinde en ufak bir sıkıntının yaşanmadığını vurguladı. Maçın 15-20 dakikalık bölümünde görülen bir takım konuları hakem heyetinin kendilerine göre değerlendirdiğini kaydeden Mutlu, şöyle konuştu:

"Takdir hakkı hakem heyeti ve gözlemcilerdedir. Bu konuda bir değerlendirme yapmamız uygun olmaz. Maçın bu şekilde neticelenmesi hiç birimizin arzusu değildi. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Bunu Futbol Federasyonu değerlendirir. Futbol Diyarbakır için çok önemli, ligde kalmak için mücadele eden bir takım var. Tüm Diyarbakır takımının başarı olmasını arzu ediyor ve gönülden destekliyor. Ama futbolda zaman zaman bu tip sıkıntılar yaşanıyor. Maçın bu şekilde neticelenmesi hiç birimizin arzusu değildi. Bundan ne Bursa ne Diyarbakır bir mutluluk duyamaz, bu kesin. Güvenlik ile ilgili konuda tamamen gözlemci ve hakemler değerlendirme yapar. Ben bu konuda bir yorum yapmak istemiyorum. Takdir hakkı hakem heyeti ve gözlemcilerdedir. Bu konuda bir değerlendirme yapmamız uygun olmaz. Ama güvenlik açısından bu maçla ilgili çok yoğun tedbirlerimizi titiz bir şekilde aldık ve uyguladık. Sonucun böyle olması hepimiz için üzüntü verici bir durum. Çünkü biz burda dostuluğun ve sevginin kazanmasını, maçın sonucu ne olursa olsun buradan Diyarbakır’ın, Bursa’nın, futbolumuzun ve spor dünyamızın kazanmasını arzu ediyoruz. Bursa’da yaşanmış bir takım olumsuzlukların, bu maçla olumlu bir tabloyla neticelenmesi, bir dostluğun ve sevginin oluşmasını arzu ediyorduk. Spor ile ilgili hep beraber bir şeyler yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Burada hepimize düşen görevler var. Herkesin kendine göre çıkarması gereken dersler var. Diyarbakır için de sonucun hayırlı olmasını diliyorum."

Haberin Devamı
YORUM YAZ