MENÜ

Valbuena ve Dirar'ı Ertuğrul Taşkıran kurtardı!

Fenerbahçe’nin para kazanıp UEFA kriterini yerine getirmesi için Gençlerbirliği yerine TFF 1. Lig ekibi Bolu’ya giden kaleci Ertuğrul Taşkıran, Valbuena ve Dirar’ın Avrupa Ligi’nde oynamasını sağladı. Fenerbahçe’de genç kalecinin fedakarlığı konuşuluyor.

Valbuena ve Dirar'ı Ertuğrul Taşkıran kurtardı!

Fenerbahçe, Ertuğrul Taşkıran’ın fedekârlığı sayesinde Dirar ve Valbuena’yı sürenin dolmasına saatler kala UEFA listesine yazdırdı. Sarı lacivertlilerin kapısını önce Gençlerbirliği çaldı. Ümit Özat’ın ısrarla istediği Ertuğrul’a ilk 11 sözü dahi verdi. Ancak Gençlerbirliği, Ertuğrul için Fenerbahçe’ye yüksek bir bonservis bedeli ödemek istemedi. Ertuğrul Taşkıran da Fenerbahçe’yi düşünerek, Süper Lig ekibi Gençlerbirliği’in yerine TFF 1. Lig’deki Boluspor’a gitmeyi kabul etti. 27 yaşındaki kaleci bu tercihiyle Fenerbahçe’ye 1 milyon Euro da kazandırdı.

GERİ ALMA ŞARTI VAR

Ertuğrul’un önce F.Bahçe’nin menfaatini düşünüp Bolu’ya gitmesi Aziz Yıldırım’ın da büyük takdirini kazandı. Çünkü Stoch’un Sivasspor’a gitmek istememesi, Aatif’ın transferinde ise sorun çıkması yönetimin elini kolunu bağlamıştı. Ertuğrul ise kariyerini riske atarak, bir alt lige gitmeyi kabul etti. Sarı lacivertliler de bu jeste karşılık Ertuğrul’un sözleşmesine “Fenerbahçe geri alabilir” maddesi koydu. Ertuğrul’dan sağlanan 1 milyon Euro ile transfer geliri 6.5 milyon Euro’ya ulaştı. Böylece bonservis gelir giderindeki başa baş kriteri de yerine getirildi. Öte yandan Bolu, Fenerbahçe’den genç Melih’i de aldı.

(ÖZET) Sturm Graz - Fenerbahçe maç sonucu: 1-2

EN ÇOK EMENİKE KAZANDIRDI

Fenerbahçe, Emenike’nin Olympiakos’a satışından 4.3 milyon Euro, Volkan Şen’den de fesih bedeli olarak 1 milyon Euro almıştı. Sarı lacivertliler, ayrıca takımdan ayrılan genç oyunculardan Savaş için de Konyaspor’dan yetiştirme bedeli aldı. 2017-2018 yaz transfer sezonunda oyuncu alım ve satımında (imza paraları dahil olmak üzere) başa baş kriterini tutturan yönetim, böylece Avrupa Ligi için UEFA’ya bildirdiği listenin süresinin bitimine saatler kala yeni transferleri Valbeuna ve Dirar’ın ismini yazmayı başardı.

SADECE 6 MAÇTA FORMA GİYDİ

Kariyerinde toplam 108 maça çıkan 27 yaşındaki Ertuğrul Taşkıran, 155 gol yedi. Sarı lacivertli formayı ise sadece 6 kez giyebilen Ertuğrul Taşkıran, sırasıyla Samsunspor, Sivasspor ve Kayserispor’da kiralık oynadı. Bu takımlar içinde en iyi performansını 46 kez sahaya çıktığı Kayserispor’da ortaya koydu.

Ertuğrul’un 5 Temmuz 2015’te eli kırılmış ve 32 gün sonra çalışmalara başlamıştı. Ancak 23 Aralık 2015’te de uyluk yırtığı nedeniyle 46 gün sahalardan uzak kalmıştı.

Kaynak: Hürriyet

Son dakika! Robin van Persie Fenerbahçe'den ayrılabilir


Antalyaspor cephesinden Aatif açıklaması

Haberin Devamı
YORUM YAZ