MENÜ

Vahşet!

Boston Maratonu'ndaki patlama, tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Ülkede kırmızı alarm verildi, şu ana kadar 3 kişi öldü, 140'tan fazla kişi de yaralandı. Başkan Obama ise “Bunu yapanları bulacağız” diye konuştu.

Vahşet!

Dünyanın en eski yarışlarından biri olan ABD’nin Boston kentinde düzenlenen 117. Boston Maratonu’ndaki bombalı patlamalar, dünyayı ayağa kaldırdı. Finiş çizgisine yakın iki yerde 12 saniye arayla patlatılan bombalar sonucunda ortalık adeta kan gölüne döndü. Yaklaşık 20 bin atletin katıldığı organizasyonda yaşanan bu olay sonucunda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 140’dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Alınan bilgiye göre çevre hastanelere kaldırılan yaralılardan 42’sinin durumunun kritik olduğu öğrenildi. Patlamaya şahit olan görgü tanıkları, patlamanın olduğu yerde insanların bacaklarının koptuğunu, en az 30 kişinin kopan bacaklarının halen kayıp olduğunu belirttiler.

Güvenlik önlemleri artırıldı

Maratonda yarışan iki Türk vatandaşı Rasim Musal ve Sadık Tokgöz’ün en ufak bir yara almadan patlamadan kurtuldukları vurgulanırken, olayın yaşandığı bölgeden çekilen fotoğraflar, adeta bir savaş alanını andırıyordu. Ölenlerden birinin 8 yaşındaki Martin Richard isimli çocuk olduğu ve babasını yarışta izlerken hayatını kaybettiği bildirildi. ABD’de yas ilan edilirken, dünya basını da Boston’daki bombalı saldırıya geniş yer ayırdı. ABD’nin yanı sıra Fransa’da, Almanya’da ve İngiltere’de güvenlik önlemleri en yüksek seviyeye çıkarılırken, ABD elçiliklerindeki polis sayısı da artırıldı.

El-Kaide’den şüphe ediliyor...

11 Eylül’deki saldırıdan sonra bir kez daha benzer bir saldırıyla karşı karşıya kalan ülkede Başkan Barack Obama, “Olayı kimlerin ve ne amaçla yaptığını henüz bilmiyoruz. En kısa zamanda bu saldırıyı yapanları bulacağız. Tüm birimlerimiz, ellerinden geleni yapıyor” dedi. Alınan bilgiye göre olaydan El-Kaide’nin sorumlu tutulduğu öğrenilirken, 3. bir patlamanın bir kütüphanede yaşandığı, Boston’da bomba yüklü bir aracın bulunması için de çalışmaları sürdüğü ifade edildi. Ayrıca Boston Celtics-Indiana Pacers arasındaki basketbol maçı da ertelendi.

Beyaz Saray'da acil durum


Daha önce 11 Eylül sürecini yaşayan ve teröre savaş açan ABD Devlet Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray’daki odasında patlamayla ilgili bilgi aldı. Ardından Obama, FBI Direktörü Robert Mueller ve kurmaylarıya toplantı yaptı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ