MENÜ

Usta işi performans

Ligin başlamasına 1 hafta kala göreve geldi, sadece Lens’i transfer ettirdi. Advocaat’ın Fenerbahçe kariyeri sıkıntılı başlasa da kısa sürede takımı toparlayarak yeniden yarışa soktu.

Usta işi performans

Fenerbahçe’de Monaco karşısında Devler Ligi’ne havlu atılmasının ardından Pereira ile yollar ayrılmış ve Dick Advocaat ile anlaşma sağlanmıştı. Hollandalı çalıştırıcı göreve geldiğinde, ligin başlamasına 1 hafta vardı.

69 yaşındaki hoca ne takıma sezon öncesi istediği idmanı yaptırdı, ne de Lens dışındaki transferlerde pay sahibi oldu. Üstüne üstlük hiç tanımadığı bir lige, tanımadığı bir takıma gelmişti.


Fenerbahçe - Galatasaray maçı fotoğrafları


Pes etmedi

Bunun sancıları ilk haftalarda yaşandı. Ligde ilk 3 maçta kazanamayan Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ne de Zorya beraberliği ile başladı. Advocaat kısa sürede eleştiri oklarının hedefi haline geldi ancak bunlara aldırış etmeden, bildiği yolda ilerledi. 4-1’lik Manchester United yenilgisi, Fenerbahçe için milat oldu.

Bu tarihten sonra oynanan 4 lig maçında galip gelen Sarı-Lacivertliler zirve yolunda yeniden iddialı hale geldi. Advocaat’ın öğrencileri, Manchester United karşısındaki 2-1’lik zaferle de Avrupa’nın devlerine kafa tutabilecek bir takım olduklarını kanıtladı.

Tecrübesini konuşturdu

Tecrübeli teknik adam, usta işi bir performansla Fenerbahçe’yi adeta dipten kurtardı. Kanarya’yı zirveye doğru sırtladı. Hollandalı çalıştırıcı bu süreçte oyuna müdahaleleri, oyuncularıyla kurduğu ilişki ve futbolculara karşı disiplinli tutumuyla ne kadar önemli bir teknik adam olduğunu da bir kez daha gösterdi.


Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrası Caps'ler...

Haberin Devamı
YORUM YAZ