MENÜ

"'Urfa' kararı alınırken bize sorulmadı!"

Kasımpaşa galibiyeti sonrası Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve teknik direktör Şenol Güneş, kupa finalini Şanlıurfa'da oynatma kararı alan Türkiye Futbol Federasyonu'na ince eleştirilerde bulundu.

"'Urfa' kararı alınırken bize sorulmadı!"

Maçı Afrika'da dahi oynayabileceklerini söyleyen Güneş, "Bundan sonra A Milli takım maçları da Güneydoğu da oynansın ve oradaki taraftarlara futbolu sevdirelim" dedi. Başkan Sadri Şener ise, federasyonun verdiği kararın emrivaki olduğunu vurgulayarak, "Keşke bize de sorsalardı ve bu iş emrivaki olmasaydı. Yapacak bir şey yok. Bize her yer Trabzon. Orayı da doldururuz" dedi.

Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa engelini iki golle geçen Trabzonspor'da, ligden çok Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanacak olan final maçı konuşulmaya devam ediyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun final maçını Şanlıurfa GAP Stadı'nda oynatma kararı almasını ince bir dille eleştiren Başkan Sadri Şener ve Teknik Direktör Şenol Güneş, kupayı Anadolu'da kaldırmaktan gurur duyacaklarını söylediler. Başkan Sadri Şener, kararın alındığını ve şu anda yapacak bir şeylerinin olmadığını belirterek, "Federasyon öyle arzu etmiş. Ama, 'Bize her yer Trabzon' diye de bir tabir var. Urfa'da da öyle olur ve orayı da doldururuz. Ancak gönül isterdi ki bizimde fikrimizi alsalardı ve emrivaki yapmasalardı. Bu iş biraz emrivaki oldu" diye konuştu. Şener, Kasımpaşa maçında Umut'un, Teofilo'ya pas atmaması nedeniyle 5 - 6 gol kaçırdıklarını da söyledi.

GÜNEŞ: "A MİLLİ TAKIMDA MAÇLARINI GÜNEYDOĞU DA OYNASIN"
Bordo - mavili takımın tecrübeli teknik adamı Şenol Güneş de, Futbol Federasyonu'nu esprili bir dille eleştirerek, "Artık daha Olimpiyat Stadı'nı dolduramıyoruz diye şikayet etmesinler. Böyle bir fırsatı kaçırdılar. Bizim taraftar korkumuz yok. Türkiye'de her stadı doldururuz. Urfa, Almanya, Uzakdoğu ve hatta Afrika fark etmez. Urfa ile ilgili de hiçbir şikayetimiz yok. Oradaki taraftarlarımıza güzel bir maç izlettireceğiz. Ama o ki bu maç orada oynanabiliyor, bunda sonra A Milli takımda Güneydoğu da maç yapsın ve oradaki taraftarlara futbolu sevdirelim. Sadece bu maçla kısıtlı kalmamalı bu olay" şeklinde konuştu.

"SAHA İÇERİSİNDEKİ TARTIŞMALAR BİZE YAKIŞMADI"
Güneş, saha içerisinde uyumsuzlukları ile dikkat çeken Umut Bulut ve Teofilo'yu uyaracağını da belirterek, "Kasımpaşa maçını kazandık ama bu iki futbolcunun saha içerisindeki görüntüsü hiç uygun olmadı. Takım adına oynayan her oyuncu görevini yapmalı. Bu tür tartışmalar bize yakışmaz. Önce uyaracağız sonra bu tür tartışmalar devam ederse zaten burada olmaz o işi yapan futbolcular. Teofilo oynamadığı için yalnızlık hissediyor. O yüzden bazı sıkıntıları var. Buna ailevi bazı problemleri de ekleniyor. Gol atamadığı için üzerinde de bir baskı var. Onunla konuşup bu sorunları gidereceğiz" ifadelerini kullandı.

SONG: "TEOFLİO İLE UMUT ARASINDAKİ OLAYI DRAMATİKLEŞTİRMEMELİYİZ"
Trabzonspor'un Kamerunlu futbolcusu Rigobert Song ise, Kasımpaşa karşısında tarihi bir farkı kaçırdıklarını ifade ederek, "Teofilo ile Umut arasındaki pas atmama olayını dramatik hale getirilmemeliyiz. Bunlar futbolda olan şeyler. Her golcünün içinde egoizm vardır. Partnerler birbirlerini anlarlarsa bu sorun aşılır ki onların da pozisyondan sonra anladıklarını düşünüyorum. Bu konulara çözüm bulmak birbirini anlamaktan geçiyor. Devre arasında bu konular konuşulup çözüm bulundu" dedi.

"BURADA KALIP, KALMAMAM SADECE BANA BAĞLI DEĞİL"
Song, sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğini de vurgulayarak, "Hala Trabzonspor'un oyuncusuyum. Oynayacağımız kupa finali ve lig maçları var. Kariyerimi taçlandırabileceğim bir Dünya Kupası var. Bütün bunları atlattıktan sonra oturup konuşacağız. Her şey bana bağlı değil. Kalacak mıyım, gidecek miyim şimdi konuşmak doğru değil. Vakti zamanı geldiğinde herkes bunu bilecek. Bu ülkenin hangi stadına gidersek gidelim, peşimizden gelen ciddi bir taraftar kitlesi var. 5 Mayıs geldiğinde taraftar sayısının ya da koşulların etkilemeyeceği bir kararlılıkla Urfa'ya gideceğiz. Uzun süredir bu kupanın özlemi var. Benim bütün taraftarlarımızdan ricam bir yolunu bulup bu takımın arkasında durmalı. Bu sezonu iyi bir sonla kapatabilmemiz için onların desteğine ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ