MENÜ

Üniversiteler Ragbi Ligi'nde grup maçları sona erdi

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen Üniversiteler Ragbi Ligi grup müsabakalarında 490 sporcu mücadele etti.

Üniversiteler Ragbi Ligi'nde grup maçları sona erdi

Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelin stadyumunda oynanan grup müsabakalarına 17 erkek ve 9 kadın takımdan 490 sporcu katıldı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, gazetecilere yaptığı açıklamada, federasyon olarak 20. yıllarını doldurduklarını, dünya ve Avrupa şampiyonaları da düzenlediklerini söyledi.

Üniversiteler Ragbi Ligi’nde ön elemeler yapıldığını anlatan Tamer, "Buradan 6 erkek 4 kadın takımı finallere katılmaya hak kazanacak. Finallerde diğer branşlarla büyük bir organizasyonla muhtemelen mayıs ayı içerisinde gerçekleşecek. Ragbiyi üniversitelerde lig olarak başlattık. Ülkemizde bu spor çok yeni olmasına rağmen katılım oldukça yüksek. Hem üniversiteler hem de gençler bu işi çok sevdiler." diye konuştu.

Tamer, ragbinin Avrupa’da ve dünyada çok popüler bir spor olduğunu ve elit spor olarak bilindiğini belirterek, milyonların bu sporun peşinden gittiğini kaydetti.

"Avrupa şampiyonaları üniversiteler arasında düzenlenmektedir. Dolayısıyla ligde birinci olacak erkek ve kadın takımlar Avrupa’da ülkemizi temsil etme hakkı elde edecekler." diye Tamer, Türkiye’yi bu branşta dünya şampiyonalarına taşımak istediklerini anlattı.

Dereceye giren takımlar

Kadınlar A grubunda Anadolu Üniversitesi birinci, 19 Mayıs Üniversitesi ikinci oldu. B grubunda ise Trakya Üniversitesi birinciliği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ikinciliği elde etti.

Erkekler A grubunda da birinciliği 19 Mayıs Üniversitesi, ikinciliği Trakya Üniversitesi, B grubunda birinciliği Anadolu Üniversitesi, ikinciliği Bartın Üniversitesi elde etti. C grubunu ise İstanbul Üniversitesi birinci tamamlarken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ikici sırada kendi yer buldu.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ