MENÜ

Universiade'da geri sayım başladı

Yapımı aylardır süren ve son süratle tamamlanan tesisler tamamen bitti. 650 milyon TL'ye mal olan tesislerin çevresindeki tek eksik kar. Bu da suni kar püskürtme makinalarıyla giderilmeye çalışılıyor.

Universiade'da geri sayım başladı

Özel bir uçakla Erzurum'a gelen Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Aziz Ylıldırım'ın önderliğindeki ekip, muhteşem tesisleri gezerken hayranlıklarını dile getirdiler. Erzurumspor'un 1. ligdeyken oynadığı Cemal Gürsel Stadı yıkılıp, yeni baştan inşa edilerek modern bir stat haline getirildi. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener de bu olağanüstü tesisi görünce 2010-1011 Süper Kupa finalini Erzurum'da oynayabileceklerinin müjdesini verdi.

Haberin Devamı

Kafile daha sonra curling ve buz sporlarının yapılacağı tesisleri gezip Konaklı Tesisleri'nde öğle yemeği yedi. Daha sonra ise atlama kulesi çevresindeki gezisini tamamladı.

Erzurum İl müdürü Fatih Çintıma ve GSGM Yunus Akgül, tesislerin bitme noktasında olduğunu, büyük paralar harcanarak yapılan bu yapıtların oyunlar bittikten sonra da kullanılabileceğini ve diğer telesiyej alanlarını da halkın hizmetine açık tutacaklarını ifade ettiler. Ayrıca Yunus Akgül, Erzurum'da yapılan bu tesislerin Cumhuriyet tarihinde bir ilk olduğuna dikkati çekti.

Bu arada gezi boyunca ilgi odağı Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'tı. Aslen Erzurumlu olan Polat'a yörenin ünlü Çağ Kebabı'nın nasıl yapıldığı soruldu. Bu soruyu da bizzat Aziz yıldırım yöneltti. Polat'ın ilginç yanıtı ise şöyleydi:

Haberin Devamı

"Ben sadece iyi döndüğünü biliyorum."
Geziye Süper Lig'de yer alan kulüplerin tamamına yakın olanı katıldı. Ancak gözler Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'i aradı. 4 gündür şiddetli bel ağrısı çeken Demirören, Erzurum gezisine katılmazken, kulüpten herhangi bir temsilci de gelmedi.

YORUM YAZ