MENÜ

Ummadık taş, baş yarar: 1-1

Sivasspor galibiyetinden sonra, ligde 10 haftadır galibiyet yüzü göremeyen, Trabzonspor'dan 7, Fenerbahçe'den 6 gol yiyen Kasımpaşa'yı İnönü'de Quaresma'nın da geri döndüğü akşamda yenerek galibiyet serisine başlamayı planlayan Beşiktaş, hiç ummadığı şekilde rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Ummadık taş, baş yarar: 1-1

Karşılaşmaya Quaresma yedek kulübesinde başlarken, Schuster de rotasyona giderek bazı oyuncularını dinlendirdi. Beşiktaş ilk yarıda rakibi karşısında bariz bir üstünlük kuramazken fazla gol pozisyonu da bulamadı. Mücadelenin ikinci yarısına Quaresma ile başlayan Beşiktaş, yine rakibi baskı altına alamazken, kalesinde üst üste tehlikeler de yaşamaya başladı. Kara Kartallar, 76. dakikada rakip kalede gol aradığı sırada Ersen Martin'in attığı golle 1-0 geriye düştü. Golden sonra beraberlik sayısını arayan Beşiktaş, Kasımpaşa savunmasını aşmayı başaramadı ancak 85. dakikada İsmail Köybaşı beraberlik golünü bularak takımını umutlandırdı.

SON DAKİKALAR NEFES KESTİ
Beraberlik golünden sonra rakip kaleye yüklenen Siyah-Beyazlılar, adeta tek kale oynamaya başladı. 90+2'de Kasımpaşa kale sahasında yaşanan bir karambolde Beşiktaş golü buldu ancak hakem Bülent Yıldırım golü geçerli saymadı. 90+4'te bu sefer Nihat ceza sahasında yerde kaldı ve Yıldırım penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Guti ağlara gönderemedi ve top kaleci Tolga'da kaldı. 4 dakika uzatma işaret edilen mücadelede, 97 dakika sonunda son düdük geldi ve Beşiktaş sahasında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ: 1 - KASIMPAŞA: 1
Stat: FİYAPI İnönü
Hakemler: Bülent Yıldırım x, Muhittin Gürses xx, Ali Saygın Ögel xx
Beşiktaş: Rüştü xx, Erhan x (Dk. 74 Hilbert x), Ersan xx, İbrahim Toraman x, İsmail xx, Holosko x (Dk. 57 Tabata x), Guti x, Ernst x, Aurelio x (Dk. 46 Quaresma x), Nihat x, Bobo x
Kasımpaşa: Tolga xxx, Keller xx, Santos xx, Barış xx, Sancak xx, Tjikuzu xx, Özgür x (Dk. 60 Hüseyin xx), Yekta xx, Dimitrov xx (Dk. 83 Zdravkov x), Ersan Martin xx (Dk. 80 İsa x), Şahin xx
Goller: Dk. 76 Ersan Martin (Kasımpaşa), Dk. 85 İsmail (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 34 Özgür, Dk. 43 Tjikuzu, Dk. 63 Barış (Kasımpaşa), Dk. 36 Ersan, Dk. 59 Quaresma, Dk. 76 İsmail, Dk. 83 Ernst (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş’ta uzun süren sakatlık dönemini atlatan Portekizli futbolcu Ricardo Quaresma, Kasımpaşa maçında 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Rapid Wien ile 30 Eylül Perşembe günü Viyana’da yapılan UEFA Avrupa Ligi maçında sakatlanan ve 39 gün sahalardan uzak kalan Quaresma, Kasımpaşa maçında 18 kişilik kadroya alındı ve yedek kulübesinde oturdu. Quaresma, sakatlığı süresince takımının Spor Toto Süper Lig’de 4, UEFA Avrupa Ligi’nde de 2 maçında forma giyemedi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, özledikleri futbolcuları Quaresma’ya maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulundu.
Bu arada taraftarlar, Alman teknik adam Schuster lehine de maç öncesinde tezahürat yaptı.


ERHAN GÜVEN 2,5 AY SONRA SAHADA

Beşiktaş’ta sakatlığı geçen Erhan Güven de yaklaşık 2,5 ay sonra sahaya ilk 11’de çıktı. Schuster tarafından Kasımpaşa maçında ilk 11’de sahaya sürülen Erhan, en son 21 Ağustosta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan Spor Toto Süper Lig 2. hafta maçında forma giymişti. 8 hafta sonra ligde forma şansı bulan Erhan, Hilbert’in yerine savunmanın sağında görev aldı. Hilbert ise yedek kulübesinde oturdu.

RÜŞTÜ, KALEYİ GERİ ALDI
Porto ile deplasmanda yapılan UEFA Avrupa Ligi maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Rüştü, Kasımpaşa maçında formasını geri aldı. Kasımpaşa karşısında kaleyi Rüştü korurken, yedek kaleci olarak ise Hakan Arıkan kadroda yer buldu.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ’İN YERİNE İSMAİL
Teknik direktör Schuster, kaptan İbrahim Üzülmez’i Kasımpaşa karşısında yedek kulübesinde tutup, dinlendirirken, savunmanın solunda İsmail Köybaşı’na forma verdi. Bu arada son Porto maçında ilk 11’de sahaya çıkan Tabata, bu kez yedek soyunurken, yerine Holosko forma giydi.

FATİH VE ZAPOTOCNY KADRODA YOK
Beşiktaş’ta teknik direktör Schuster, Porto maçının kadrosunda yer verdiği Fatih Tekke ile Tomas Zapotocny’yi, Kasımpaşa maçı kadrosuna almadı. Bu iki futbolcunun yanı sıra Yusuf, Onur ve sakatlıkları bulunan Ferrari, Nobre, Ekrem, Cenk ile Rıdvan da kadroya dahil edilmedi.

4 YABANCI YEDEK KULÜBESİNDE
Beşiktaş’ta yedek kulübesinde 4 yabancı futbolcu yer aldı. Michael Fink, Ricardo Quaresma, Roberto Hilbert ve Rodrigo Tabata’nın yanı sıra Hakan, Necip ve İbrahim Üzülmez yedek kulübesinde yer alan futbolcular oldu. Siyah-beyazllarda ilk 11’de ise 4 yabancı futbolcu görev aldı. Bobo, Guti, Holosko ve Ernst, Kasımpaşa karşısında ilk 11’de oynadı.

NİHAT’A SEVGİ GÖSTERİLERİ
Beşiktaşlı taraftarlar son dönemde zaman zaman protesto ettikleri Nihat Kahveci’ye, Kasımpaşa maçı öncesi sevgi gösterilerinde bulundu. Porto maçında beraberlik golünü atan Nihat’ı ilk olarak tribünlere çağıran taraftarlar, "Beşiktaş’ın çocuğu Nihat Kahveci" diye tezahüratlarda bulundu. Milli futbolcu da tribünleri alkışlayarak taraftarları selamladı. Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, karşılaşmayı protokol tribününde Kasımpaşa Kulübü Başkanı Hilmi Öksüz ile birlikte izledi.

YILMAZ VURAL’A ÇİÇEK
Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşma öncesinde Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural’a çiçek ve Beşiktaş atkısı verdi. Numaralı tribünde bulunan taraftarlar, maç öncesi yedek kulübesine gelen Vural’a çiçek ve atkı attı. Vural da Beşiktaşlı taraftarlara teşekkür etti.

IVERSON DA MAÇTA
Beşiktaş’ın yeni transferi dünyaca ünlü ABD’li basketbolcu Allen Iverson da Beşiktaş-Kasımpaşa maçını izledi. Maçın başlamasına kısa bir süre kala protokol tribününe gelen ve başkan Yıldırım Demirören’in yanına giden Iverson’a siyah-beyazlı taraftarlar büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Iverson da protokol tribününden, "Beşiktaş’ın çocuğu Allen Iverson" diye tezahürat yapan taraftarları selamladı. ABD’li oyuncu, yöneticilerle tanıştıktan sonra, protokol tribünü ile basın tribünün arasında bulunan özel bölümde yönetim kurulu üyesi Şeref Yalçın ile birlikte karşılaşmayı izledi.

İŞTE İLK 11'LER

BEŞİKTAŞ: Rüştü, Erhan Güven, İbrahim Toraman, Ersan Gülüm, İsmail, Ernst, Aurelio, Guti, Nihat, Holosko, Bobo

KASIMPAŞA: Tolga, Keller, Sancak, Santos, Barış, Tjikuzu, Özgür, Nikolaj, Yekta, Şahin, Ersen Martin

2

Haberin Devamı
YORUM YAZ