MENÜ

Ümit Bochum'a kiralandı

Almanya Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt'ta forma giyen Avusturya A Milli Takımı'nın Türk kökenli futbolcusu Ümit Korkmaz, Almanya 2 Lig ekibi VFL Bochum'a sezon sonuna kadar kiralandı.

Ümit Bochum'a kiralandı

Frankfurt Kulüp Müdürü Heribert Bruchhagen'in kadronun fazla olaması yüzünden bu sezon ilk yarıda takımda fazla forma şansı bulamayan bazı futbolcularla yolu ayırmak zorunda kaldıklarını açıkladı. Bruchhagen Alvarez., Steinhöfer, Caio ve Gaziantepspor'la anlaşan Cenk Tosun ile yolları ayırdıklarını belirterek, "Ümit Korkmaz'ı da sezon sonuna kadar VFL Bochum'a verdik. Almanya 2. Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren Bochum'da oynamasıyla Ümit Korkmaz'ın eski formuna döneceğini umut ediyoruz" dedi. Ümit, Bochum'da Mahir Sağlık, Mirkan Aydın ve Oğzhan Kefkir ile birlikte forma giyecek.

Haberin Devamı

Hedefi Türkiye'ye karşı forma giymek

2008 yılında Avusturya şampiyonluğu yaşadığı Rapid Wien takımından 2.3 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında geldiği Eintracht Frankfurt'ta şimdiye kadar oynadığı 37 maçta 3 gol atan Ümit, bu sezon ise sadece 2 maçta toplam 34 dakika forma giydi. Üç yıl önce transfer olmasını sağlayan o zamanki Frankfurt'un teknik direktörü olan Bochum'un şimdiki çalıştırıcısı Friedhelm Funkel'in isteği doğrultusunda 20 Haziran 2011'e kadar kiralanan Ümit Korkmaz, ''Eski başarılı günlerime geri döneceğim. Bana güvenen hocama başarılı olup utandırmayacağım. Zira dönüşüm muhteşem olacak. Kendime çok güveniyorum. Hedefim Bochum'un tekrar 1. Lig'e yükselmesine katkı sağlamak ve tekrar Avusturya A Milli Takım formasını giymek. Özellikle Türkiye karşısında Avrupa Şampiyonası grup maçlarında oynamak'' dedi.

Haberin Devamı

DHA

YORUM YAZ