MENÜ

Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları gerçekleştirildi

Özel Olimpiyatlar Türkiye düzenlediği yurt içi etkinlikleri kapsamında Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları'nı Bayburt Üniversitesi iş birliği ile 5-7 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdi.

Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları gerçekleştirildi

Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları, Bâbertî Külliyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda gerçeklesen resmî törenle başladı. Özel Olimpiyatlar Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunlarının açılış törenine Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, TÖSSED Yönetim Kurulu Ülke Direktörü Murat Ağca, TÖSSED Başkan Yardımcısı Ali Tamer Oyguç, TÖSSED Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Çıdal katıldı. 



Haberin Devamı

Törende Özel Olimpiyatlar Türkiye adına konuşan Başkan Yardımcısı Tamer Oyguç, "Oyun Birlikte, Hayat Birlikte" mottosuyla çesitli projeler ve etkinlikler düzenleyerek özel gereksinimli bireylerin spor yoluyla sosyal hayata karışmasını amaç edindiklerini ifade etti.  Özel Olimpiyatlar Türkiye olarak toplam 18 ilde üniversiteler ve yerel yönetimlerle bölge oyunları düzenlediklerini belirten Oyguç, 60'ın üzerinde bölge oyununda toplamda yaklaşık 12.000 sporcuya, 6000 gönüllüye ve 4000 antrenöre ulaştıklarını sözlerine ekledi. Oyguç, TBBDF ile Bayburt Üniversitesine etkinlik paydaşlığı ve sosyal sorumluluk yaklaşımı için teşekkür etti.

Ulusal Bocce Eğitmen Eğitimi ve Oyunları gerçekleştirildi

Oyguç’un ardından tören konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Bayburt Üniversitesi Rektörü ve Ulusal Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Mutlu Türkmen, sporu anlamlı kılan bir tema etrafında kenetlenmenin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında şunları söyledi: "Federasyon, Özel Olimpiyat Komitesi ve Üniversite paydaşlığında hayata geçen bu anlamlı organizasyonun ev sahipliğini yapmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Çünkü bu organizasyon, sporun gücüyle gerçekleştirmek istediğimiz bir sağlıklı ve sürdürülebilir toplum idealinin yaşama aktarıldığı bir emek dayanışması ve amaçlar için ortaklıktır.  Bocce sporunu, sosyal rekabetin yanı sıra sosyal bir eşitleme, hayata katılma ve paylaşma amacı olarak yaygınlaştırma hedefimiz, özel vatandaşlarımızın sosyal kimliklerini güçlendirme hedefiyle bütünleşiyor. Bocce sporunda simgesel olarak temsil edilecek olan bu azme ortak olan paydaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ederim dedi.

Haberin Devamı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Mutlu Türkmen’e iş birliği ve etkinliğe katkılarından dolayı Özel Olimpiyatlar Türkiye, katkılarından dolayı plaket takdim etti. Konuşmalar sonrasında Eğitim ve Oyunların ilk gün takviminde Bocce branşı antrenörlerine çeşitli eğitimler verilirken, sporcular için beceri geliştirme çalışmaları yapıldı. Organizasyonun ikinci gün takviminde ise bocce branşında turnuvalar gerçekleştirildi. Özel sporcular, Bocce branşı oyunlarında hem eğlenerek hem de yarışarak madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadılar.

YORUM YAZ