MENÜ

Ülser nasıl oluşur, teşhisi nasıl yapılır? Ülser tedavi yöntemleri nelerdir? Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Salih Boğa cevapladı!

Ülser teşhisi nasıl yapılır, ülser tedavi yöntemleri nelerdir? Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Salih Boğa, ülser hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladı.

Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Salih Boğa, ülser teşhisinin nasıl yapıldığını ve ülser tedavisine yönelik merak edilen soruları sizler için cevapladı. İşte Doç. Dr. Salih Boğa'nın açıklamaları:

Haberin Devamı

''Ülser teşhisi ancak ve sadece üst gastrointestinal sistem endoskopisi ile konulabilir''

''Endoskopi sırasında ülser saptandıktan sonra ülserin kenarından hastanın asla hissetmeyeceği biyopsiler alarak hem ülserin iyi huylu olduğu ispatlanmalı hem de olası bir ülser sebebi olan helicobacter pylori bakterisinin tanısı konulmalıdır. Ülserin en sık sebebi helicobacter pyloridir. Diğer sebepleri ise yoğun ağrı kesici kullanımı, kortizon ilaçların kullanımı ve her türlü strestir.''

Ülser tedavisi nasıl yapılır?

''Ülser tedavisi eğer bir ülser kanaması var ise endoskopi sırasında yapılan enjeksiyonla gerçekleşmektedir. Diğer ülser tedavisi ise asit baskılayıcı ilaçların kullanılması, ve asidi nötralize edici özel şurupların kullanılmasıdır. İlk endoskopide alınan biyopsiyle iyi huylu olduğu ispatlanan mide ülserinin uygun ilaç tedavisi sonrasında bir ay sonra iyileştiğinin ispatlanması için endoskopik kontrolün yapılması gereklidir. ''

YORUM YAZ