MENÜ

Ukraynalı dövüşçü Ihor Potieria, Khabib Nurmagomedov'un tutumunu eleştirdi

Ukraynalı MMA dövüşçüsü Ihor Potieria, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik gerçekleştirdiği müdahaleye sessiz kalan eski UFC Hafif Sıklet şampiyonu Khabib Nurmagomedov'u eleştirdi.

Ukraynalı dövüşçü Ihor Potieria, Khabib Nurmagomedov'un tutumunu eleştirdi

Ukrayna'nın ünlü MMA dövüşçüsü Ihor Potieria, Khabib Nurmagomedov'a tepki gösterdi. Tarihin en iyi dövüşçülerinden biri olarak kabul edilen Khabib'i Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik müdahelesine sessiz kalmakla suçladı.

Haberin Devamı

Instagram üzerinden görüşlerini paylaşan Potieria, "Milyonlarca kişi seni izledi, seni idol edindi. Birçok dövüş sanatları salonunda örnek olarak gösterildin. Kariyerine Ukrayna'da başladın. Onur ve inanç hakkında boğazını yırttın. Ve şimdi sessizsin..." ifadelerini kullandı.

Ukraynalı dövüşçü Ihor Potieria, Khabib Nurmagomedovun tutumunu eleştirdi

Rusya'ya bağlı, özerk bir cumhuriyet olan Dağıstan'da dünyaya gelen Khabib Nurmagomedov, yenilgisiz tamamladığı kariyerinin ilk dövüşünü 13 Eylül 2008'de Ukrayna'nın Poltava şehrinde gerçekleştirmişti.

Khabib Nurmagomedov, Conor McGregor'ı devirdiği sansasyonel müsabaka sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ziyaret etmişti. Görüşmede sporun dostluğa adanmış bir eylem olduğunu belirten Putin, Khabib'ten rakipleri ile nazik, rekabetçi ve iyi ilişkiler kurmasını istemişti. Ülke olarak bir büyük aile olduklarını ve ne olursa olsun aşırılıklardan kaçınmak gerektiğini kaydeden Putin, "Ancak eğer dışardan bir müdahale gelirse o zaman sadece sen değil, elbette biz de karşı koyarız. Fakat işin bu noktaya gelmemesi en iyisidir." ifadelerini kullanmıştı.

YORUM YAZ