MENÜ

Uğur Aktaş Avrupa şampiyonu oldu

Portekiz'de yapılan 41. Avrupa Ümit ve Gençler Karate Şampiyonası'nda, 21 yaş altı kategorisinde 78 kiloda mindere çıkan Uğur Aktaş, üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu oldu.

Uğur Aktaş Avrupa şampiyonu oldu

Karate Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Lizbon’daki Meo Arena’da gerçekleştirilen organizasyonun son gününde 21 yaş altı ile takım kata finalleri yapıldı. Son Avrupa şampiyonu olarak 78 kiloda tatamiye çıkan Uğur Aktaş, Bosnalı Denis Gogic ile Hırvat Eugen Kanjir’i 4-1’lik skorlarla geçerek yarıfinale yükseldi. İtalyan Emanuele Sarnataro’yu 5-1, Portekizli Helio Hernandez’i ise 1-0 mağlup eden Aktaş, finalde Arnavut Alvin Karaqi ile karşılaştı. Aktaş, tatamiden 4-0 galip ayrıldı. Aktaş, böylece üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonluğu elde etti. Takım kata finallerinde Türkiye, hem bayanlar hem de erkeklerde İtalya ile eşleşti.

Haberin Devamı

Deniz Atak, İpek Şahin ve Dilara Bozan’dan oluşan bayan takımı, İtalya’ya 4-1 yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu. ünya ve Avrupa şampiyonu unvanı ile mücadele eden Lütfullah Teber, Yavuz Selim Oruç ve Muhammet Furkan Kara’dan oluşan Genç Erkek Kata Takımı da İtalya’ya 5-0 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

YORUM YAZ