MENÜ

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi final topunda İstanbul detayı

Şampiyonlar Ligi’nin 30 Mayıs’taki şampiyonluk maçına ev sahipliği yapacak İstanbul’daki finalin topu, büyük beğeni topladı. Kentin haritasının yer aldığı mor renklerin ağırlıklı olduğu topun üzerinde ayrıca İstanbul Boğaz’ı da yer aldı.

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi final topunda İstanbul detayı

Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon finale, tarihte ikinci kez İstanbul ev sahipliği yapacak. Daha önce 2005’te İtalyan Milan ile İngiliz Liverpool’u karşı karşıya getiren unutulmaz finalin yaşandığı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yeni heyecan için geri sayıma geçilirken, finalde kullanılacak top da dün UEFA’nın resmi internet sitesinden görücüye çıktı.

Haberin Devamı

UEFAnın Şampiyonlar Ligi final topunda İstanbul detayı

Doğu’dan Batı’ya...

30 Mayıs 2020’de oynanacak olan finalin resmi maç topunda İstanbul temaları dikkat çekiyor. Topun üzerinde şehrin haritası bulunurken, tasarımın merkezinde Doğu ve Batı’yı birleştiren İstanbul Boğazı yer alıyor.

UEFA’nın uzun süredir sponsoru olan Adidas firması tarafından üretilen topta mor renkler de, güneşin İstanbul’un üzerinde Doğu’dan Batı’ya doğru batmasını temsil ediyor. Şampiyon olacak kulübün müzesine götüreceği kupanın topunun çekimleri, Atatürk Olimpiyat Stadı ve Haliç’te gerçekleşti. Kamuoyunda finalin topu, büyük beğeni kazandı.

YORUM YAZ