MENÜ

UEFA'dan Şampiyonlar Ligi için İstanbul'da dörtlü final projesi!

Avrupa'da futbol heyecanının yeniden geri dönmesi adına projelerini sürdüren UEFA'nın, Şampiyonlar Ligi için İstanbul'da olası bir dörtlü final yapılması adına Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşmeler yaptığı belirtildi.

UEFA'dan Şampiyonlar Ligi için İstanbul'da dörtlü final projesi!

Avrupa'da corona virüs salgını nedeniyle duran yerel liglerin kaderleri belli olurken Şampiyonlar Ligi için belirsizlik sürüyor. Dışarıdan belirsiz bir görüntü söz konusu olsa da organizasyonu devam ettirmek için çalışmalarını yürüten UEFA, son olarak İstanbul'da bir dörtlü final fikrine yoğunlaşmış durumda.

Haberin Devamı

Henüz çeyrek finallerin tamamlanmadığı Şampiyonlar Ligi'nde bu aşamanın 10-11-12 Ağustos tarihlerinde tamamlanması planlanırken yarı finallerde ise farklı bir rota izlenmesi düşünülüyor.

UEFAdan Şampiyonlar Ligi için İstanbulda dörtlü final projesi

Türkiye Futbol Federasyonu ile görüşme gerçekleşti

Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin 12 Haziran'da başlayacağını açıkladıktan sonra Sky Sport'a göre UEFA, TFF ile direkt olarak temasa geçti ve İstanbul'da bir dörtlü final oynatma fikrini paylaştı.

UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında İstanbul'da oynanacak bir Final Four adına görüş alışverişi gerçekleşti.

İstanbul, sahip olduğu özellikler ile Avrupa'nın birçok lokasyonundan ayrılmış durumda. Çünkü İstanbul, daha önce UEFA ve FIFA'nın büyük organizasyonlarına ev sahipliği yapmış birçok stadyuma sahip.

Haberin Devamı

2009'da UEFA Kupası Finali oynanan Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, 2020 Şampiyonlar Ligi Finali'nin yapılacağı ve öncesinde de 2005'teki finale ev sahipliği yapan Atatürk Olimpiyat Stadı, 2013'te U-20 Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapan Türk Telekom Stadyumu ve 2019'da UEFA Süper Kupası'nın oynandığı Vodafone Park; UEFA'nın planları kapsamında ön plana çıkan stadyumlar olarak gösteriliyor.

Dörtlü final tarih avantajı sağlayabilir

Şampiyonlar Ligi Finali'ni Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynatmayı planlayan UEFA, İstanbul'da bir dörtlü final fikrini devreye soktuğu takdirde bunun zaman anlamında büyük avantaj sağlayacağını düşünüyor.

Yapılması planlanan dörtlü final, takımların lig maçlarını tamamlamasının ardından da düzenlenebilecek olup seyahat anlamında tüm sorunların ortadan kalkmasını sağlayacak.

YORUM YAZ