MENÜ

UEFA kararı sonrası Bakan Kasapoğlu'ndan ilk açıklama!

UEFA, 2020-2021 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'un ev sahipliğinde oynanacağını açıkladı. Yapılan duyuruda, İstanbul'un ev sahibi olduğu 2019-20 Şampiyonlar Ligi Finali'nin 12-23 Ağustos'ta, Lizbon'da sekizli final formatıyla oynanmasına karar verildiği belirtildi. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Ksaapoğlu konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

UEFA’nın kritik toplantısında Şampiyonlar Ligi kararları belli oldu. İstanbul’da oynanması planlanan final maçı Lizbon’a alınırken, UEFA, 2021 Şampiyonlar Ligi Finali’nin İstanbul’da oynanacağını açıkladı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Türkiye Futbol Federasyonu 1'inci Başkan Vekili Servet Yardımcı ile birlikte UEFA Yönetim Kurulu'nun kararlarını değerlendirdi.

Haberin Devamı

Kasapoğlu yaptığı değerlendirmede, "Türkiye olarak sporun her branşında tüm imkanlara sahibiz. Tecrübe ve birikimimizle tüm spor branşlara en iyi şekilde ev sahipliği yaptık. Devam da edeceğiz. Futbol en popüler spor branşlarından bir tanesi. Tüm şehirlerimiz, ülkemizin dört bir yanı çok ciddi spor tesislerine sahip. 18 yıldır Cumhurbaşkanlığımız tarafından gerçekleştirilen spor devrimi bu işin en büyük aktörü. İstanbul'umuzun müthiş potansiyeli de bizim için kritik öneme sahip. Tüm insanlık olarak verdiğimiz mücadele sonucu birçok spor organizasyonu ya iptal edildi ya da ertelendi. Mayıs ayında gerçekleşecek final bu süreçte ertelendi. UEFA da ev sahipliği konusunu tekrar masaya yatırdı. Başka federasyonumuza özellikle teşekkür ediyorum. UEFA'nın almış olduğu karar bizleri memnun etmiştir. Kimsenin bu anlamda önümüzdeki yıl en güzel şekilde bu organizasyonu yöneteceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. " dedi.

YORUM YAZ