MENÜ

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin FIBA'yı Ziyaret Etti

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Genel Sekreteri Andreas Zagklis ve Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanı Aleksander Ceferin, koronavirüs salgınının etkileri de dahil olmak üzere takım sporları ile ilgili çeşitli konuları görüşmek üzere İsviçre’deki FIBA Basketbol Evi’nde bir araya geldi. İkili, uluslararası kulüp müsabakaları ve Avrupa spor modelini koruma ihtiyacı konularına odaklandı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin FIBA'yı Ziyaret Etti

Sporun günümüz toplumuna katkılarının öneminin de vurgulandığı toplantı, iki kurumun Avrupa ve ötesinde futbol ve basketbolun nasıl geliştirileceğine ve karşılaştıkları zorluklara dair fikir alışverişinde bulunabileceği bir platform sağladı.

Haberin Devamı

Aleksandar Ceferin ziyareti sırasında, “Mevcut zorlu durum hakkında görüş alışverişinde bulunmak ve sporun toplumların normale dönmesine yardımcı olmadaki olumlu rolünü tartışmak güzeldi. UEFA ve FIBA, dayanışma ve açık turnuvalara dayanan ortak değerleri paylaşıyor” dedi.

Andreas Zagklis ise, “UEFA ile FIBA arasında uzun soluklu, yerleşik bir ortaklık var ve biz İsviçre’deki komşular olmaktan çok daha fazlasıyız. Aynı değerleri paylaşmaktan ve onları teşvik etmek için birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZ