MENÜ

UEFA Aslanı!

Kaptan Arda UEFA'nın resmi internet sitesinde günün manşetiydi, taraftarların sorularına verdiği cevaplarda Rijkaard'ın liderliğinde huzur bulduğunu ve Liverpool'da oynama isteğini dile getirdi.

UEFA Aslanı!

Galatasaray Kaptanı Arda Turan, UEFA’nın resmi internet sitesinde dünün manşetiydi. Taraftar sorularını yanıtlayan genç yıldıza geniş yer ayıran site yetkilileri, ‘Arda; daha güçlü ve daha akıllı’ başlığı ile duyurulan haberde, “Türkiye Milli Takımı’nın ve Galatasaray’ın merak uyandıran ismi, henüz 23 yaşındaki Arda Turan, hem kulübü hem de ülkesi için kilit isim haline geldi” yorumu yapıldı. Kaptan’ın yanıtladığı sorulardan bazıları ise şöyle:

‘Büyük bir futbol deham var’

“Ali Sami Yen’de 24 bin taraftar adınızı haykırırken neler hissediyorsunuz?”
- Bu, çocukluğumdan bu yana hayalini kurduğum bir şey. Şimdi Galatasaray’ın kaptanı olarak kupalar kazanmak istiyorum.

“Galatasaray ve Avrupa’nın önde gelen kulüpleri arasındaki fark nedir?”
- Mentalite olarak Avrupa’nın dev kulüpleri kadar iyi olduğumuzu düşünüyorum. Ama finansal açıdan onlar bizden iyi durumda. Yeni stadımız ve mali projelerle bu farkın 5 yıl içinde kapanacağını düşünüyorum.

“Frank Rijkaard’ın, gelişiminiz üzerinde nasıl bir etkisi oldu?”
- Rijkaard, gün geçtikçe daha huzurlu ve kendine güvenen biri olmam konusunda katkı sağladı. Büyük bir futbol adamı ve mütevazı bir insan. Ondan hepimiz birçok şey öğreniyoruz.

“Şimdiye dek sizi en çok zorlayan rakip takım oyuncusu kimdir?”
- Tottenham’da forma giyen, Hırvat sağ bek oyuncusu Vedran Corluka, karşılaştığım en zor oyuncuydu. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Hırvatistan ile yaptığımız maçta karşılaşmıştım.

“Sizi etrafınızdaki diğer yeteneklerden ayıran en önemli özelliğiniz nedir?”
- Yetenekli bir oyuncu olduğumu hiç düşünmedim, ancak büyük bir futbol dehamın olduğunu ve futbol oynamayı bildiğimi düşünüyorum.

“Gelecekte bir başka kulübe gitmeyi düşünüyor musunuz?”
- Tabii ki yurt dışında oynamak istiyorum, ancak bu kulübün vereceği bir karar. Her zaman dile getirdiğim gibi geleneği nedeniyle Liverpool beni etkiliyor. Avrupa’da Liverpool’u destekliyorum. Avrupa’da oynayacak olsaydım, Liverpool’da forma giymek isterdim.

“Türkiye’nin başına Hiddink’in getirilmesiyle ilgili kişisel fikriniz nedir?”

- Büyük bir futbol kariyeri var. Onun tecrübelerinden yararlanacağız.

Haberin Devamı

ARDA TURAN LIVERPOOL'A KARŞI!

YORUM YAZ