MENÜ

Uçuyor: 1-2

Rakip Antep'in hocası eski yıldız Sergen Yalçın, golcüsü yeni yıldız Cenk Tosun'du... Ancak Beşiktaş maça yine çok iyi başladı, takım oyunuyla fark yarattı. Olcay ve Ömer ile skor bulan Kartal, 2'de 2 yaptı, 'Şampiyonluk yarışı bensiz olmaz' mesajı yolladı.

Uçuyor: 1-2



Üç puandan fazlası


Kartal, Antep’e sıkıntılı gitti. Zirve için dönüm maçında, Biliç’in ekibi oyuna iyi başlayıp devreyi önde kapadı. Bu yarıda farkı da kaçırdı. Antep ikinci devre canlandı. Beraberlik için yüklendi ama golü kalesinde gördü. Olcay ve Ömer’in gollerine Sapara ile karşılık veren ev sahibi takım sahadan puansız ayrıldı. Kasımpaşa, Bursa ve Galatasaray maç serisine başlayacak olan Kartal ise bu galibiyet ile üç puandan fazlasını cebine koydu.

Antep uyandırdı!

Beşiktaş çekinerek çıktığı Antep deplasmanında maça hızlı başladı. Orta alanı kalabalık tutup, oyunu rakip alanda tutmasını bildi. Baskı kurup, bunu skora da yansıtmak istedi. Ancak Almeida sıkı markajda kaldığı için net pozisyon üretemedi. Tam Antep baskıyı kırdı, kırıyor derken, gol geldi. Savunmanın inanılmaz hatasında topa sahip olan Oğuzhan atak başlattı. Gökhan sağdan girip kesti, Olcay kafa ile tamamladı: 0-1. Beşiktaş 19’da bulduğu gol sonrası daha kontrollü oynamaya başladı. Olcay ile farkı artırabilecek pozisyon da buldu ancak kaleciyi geçen topu, savunma bu kez çıkardı.

Antep orta alanda top tutamadığı için, uzun paslarda, Cenk ve Turgut Doğan ile sonuca gitmeye çalıştı. Bu iki oyuncu da kalabalık savunma arasında sıkışıp kaldı. Hutchinson ve Veli oyunu her iki anlamda etkili oynadı. Motta ve Serdar ataklara destek oldur. Gökhan ve Olcay’in bitirici futbolunda, oyunu yönlendiren Oğuzhan’ın büyük payı vardı bu yarıda.

Ömer’e 4 dakika yetti

Sergen Yalçın ikinci yarıya İbrahim Akın ve Sapara hamlesi ile başladı. Akın, Serdar’ın görev yaptığı sağ kanattan iyi toplar taşıdı. Sapara da orta alanda top tutup, olumlu paslar atınca Antep pozisyon buldu. Ancak Cenk sonuca gidemedi. Skoru koruma iç güdüsü ile oynayan Kartal; Gökhan ve Olcay ile kaçırdı. 69’da kasığındaki sakatlığı nüksedip oyundan çıkan Almeida’nın yerine oyuna giren Ömer, 74’te golünü attı. Sonradan maça girip gol atmaya alışık olan Ömer, ceza alanı içinde topu iyi takip edip skoru 2-0’a taşıdı. 85’te Sapara’nın müthiş golü maça renk verdi.

Bu maçta gözler yeni transferler Dany ve Cenk’in üstündeydi. Dany ilk yarıda gereksiz bir hareket dışında sırıtmadı. Çabukluğu ile kademeye girdi. Cenk bulduğu pozisyonlarda etkisiz kaldı. Antep tribünlerinin, ‘Tosun dışarı’ şeklindeki tezahüratları ise hoş olmadı.

Orhan Yıldırım

GAZİANTEPSPOR 1-2 BEŞİKTAŞ (07.02.2014)

SPOR TOTO SÜPER LİG 2013-2014 PUAN DURUMU

GAZİANTESPOR İSTATİSTİKLERİ

BEŞİKTAŞ İSTATİSTİKLERİ

Haberin Devamı
YORUM YAZ