MENÜ

'Üçüncülük başarıdır'

Spor Toto Süper Ligi'nin 31'inci haftasında deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak olan Bursaspor, kalan maçlarında kayıp vermeden sezonu üçüncü olarak bitirmenin planlarını yapıyor.

'Üçüncülük başarıdır'

Bursaspor'un taraftarları da, yeşil beyazlı ekibin elde edeceği üçüncülüğün büyük bir başarı olduğu görüşünde birleşiyor.

YENİ BAŞARILAR HEDEFLENİYOR
Geçtiğimiz sezon şampiyonlukla büyük bir başarı elde eden ve lig tarihinde 5'incilik dışında başarısı bulunmayan Bursaspor, bu yıl 3'üncü olarak ligi bitirmesi durumunda bir ilki daha gerçekleştirmiş olacak. Kuruluşundan 11 yıl sonra Avrupa'ya çıkan yeşil beyazlı ekip, 1973-74 sezonunda Türkiye Kupası finalisti oldu. Türkiye'yi Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda temsil edecek olması nedeniyle, Avrupa vitrinine çıktı. Avrupa Kupa Galipleri Kupası ilk turunda Finn Harps'ı eleyen, ikinci turda Dundee United'ı Vahit'in attığı golle saf dışı bırakan Bursaspor, çeyrek finalde Dinamo Kiev'in kupayı kazanması üzerine Avrupa Beşincisi ünvanını aldı. Bursaspor 1985-86 sezonunu başarısız geçirmesine rağmen Federasyon Kupası'nın sahibi oldu. 1986-87 sezonu başında Avrupa kupa Galipleri Kupası illk turunda Hollanda'nın ünlü ekibi Ajax'la eşleşen yeşil beyazlılar, iki maçta da yenilerek kupanın dışında kaldılar.

İNTERTOTO KUPASI İLE AVRUPA MACERASI
1994-1995 sezonunu lig altıncısı olarak bitiren Bursaspor, ilk kez düzenlenen İntertoto Kupası'na katıldı. Önce grup maçlarını oynayan yeşil beyazlı ekip Wibledon, Charleroi, Beitar ve Kosice gibi ekiplerin önünde birinci oldu. İlk eleme turunda Yunan Ofi Crete takımını eleyen Bursaspor, Alman Karslruher takımıyla eşleşti. Atatürk Stadyumundaki maçın normal süresi 2-2, uzatma devreleri ise 3-3 sonuçlandı. Penaltı atışları sonucunda turu geçen taraf 9-8 üstünlükle Karslruher oldu.

"3'ÜNCÜ BİTİRİP AVRUPA'YA GİTMEK NİMETTİR"
1986'da Federasyon Kupası, 1995'de İnter Toto, 47 yıl sonra gelen şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi deneyimi dışında en iyi derecesi 5'incilik olan bir takımın şampiyon olduğu yılın hemen sonrasında 3'üncü olmasının büyük bir başarı olduğu görüşünde birleşen taraftarlar forum sitelerinde düşüncelerini paylaştı. Taraftarlar, "Lig uzun bir maratondur ve daha yüksek bütçeli takımların önünde ligi 3'üncü bitirip Avrupaya gitmek Bursaspor için nimettir. O yüzden kimse hafife almasın. Teknik heyet ve futbolcular bu yıl yaşanan tüm karmaşaya rağmen bence görevlerini yerine layıkıyla getirmişlerdir. Ama tüm bu yaşanılanlara rağmen 3'üncülük harikadır" ifadelerini kullandılar.

Emre KOŞAK/BURSA,(DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ