MENÜ

"Türkiye'de herkes beni tanıyor"

Bundesliga takımlarından Eintracht Frankfurt'tan Gaziantepspor'a transfer olan Cenk Tosun, tüm Türkiye'nin kendisini tanıdığını ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

"Türkiye'de herkes beni tanıyor"

Cenk, Alman "Frankfurter Rundschau" gazetesinde yayınlanan röportajında, Türkiye’de bir süper star gibi karşılandığı şeklinde yorum yapılması üzerine, "Gerçekten de inanılmaz bir durum. Tüm Türkiye beni tanıyor ve kutluyor. Tip olarak da Türkiye’nin en iyi forveti olarak gösteriliyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Başlangıçta, 14 yıl boyunca top koşturduğu Eintracht Frankfurt takımından ayrılmanın kendisi için zor olduğunu, ancak şimdi Türkiye’de kendini çok iyi hissettiğini ifade eden Cenk, Gaziantep’e ilk gittiğinde, kupa maçında Galatasaray’a karşı 2 gol attığını ve oyunda da 7 gol kaydettiğini, bunun kendisi için bir rüyadan farksız olduğunu söyledi.

Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink’in kendisini 29 Mart’ta Avusturya’ya karşı oynanacak Avrupa Şampiyonası eleme maçı için kadroya çağıracağının belirtilmesi üzerine de Cenk, "Evet, Türk Milli Takımı oyuncusu olma şansım var. Bu konuda fazla düşünmemek lazım. Bu bir rüya. Alman Futbol Federasyonu’nu da arayarak, benim için bugüne kadar yaptıklarından dolayı teşekkür ettim" dedi.

Haberin Devamı

Hiddink’in kendisini aradığını, kendisinin de amcası ve antrenör Oğuz Çetin ile birlikte bir görüşme yaptığını ifade eden Cenk, bununla gurur duyduğunu, Hiddink’in kendisine güvendiği duygusunu verdiğini kaydetti.

Cenk, Eintracht Frankfurt’ta da başarılı olmasına rağmen hiç bir zaman kadroya alınmadığını, bunun kendisini üzdüğünü, ancak yine de gönlünün her zaman Eintracht Frankfurt’tan yana olduğunu sözlerine ekledi.

AA

YORUM YAZ