MENÜ

Viyana'da A Milli Takım'a ağır fatura!

A Milli Takım, hazırlık maçında Macaristan’ın ardından Avusturya’ya da kaybetti. Montella’nın takımı, Viyana’da kötü bir test verirken, savunmada basit hatalar 6-1’lik yenilgiye davetiye çıkardı. Rakibimizden ise tarihimizde ilk kez 6 gol yedik.

Viyana'da A Milli Takım'a ağır fatura!

EURO 2024 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takımımız, Macaristan’a 1-0 kaybettikten sonra dün de Avusturya’ya 6-1 (d) yenildi. Vincenzo Montella, Milliler’in başındaki 6. sınavında üst üste ikinci kez ve en farklı mağlubiyetini yaşadı. Montella, Macarlar’a karşı sahaya sürdüğü ilk 11’e göre kadroda 9 değişikliğe gitti. Sadece Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Yıldız 11’deydi. Maçın henüz başında savunmada yapılan pas hatasında Schlager golü attı. Hakan’ın penaltısıyla dengeyi sağlasak da, ikinci devrede oyundan koptuk.. Ve Milliler, Kasım 1982’de 4-0 kaybettiği rakibine karşı hem kalesinde en çok gol gördüğü maçı oynadı ve hem de en farklı mağlubiyetini yaşadı.

Haberin Devamı

Montella: Sorumlu benim

Karşılaşma sonrasında İtalyan teknik adam, “Kimsenin beklemediği bir sonuç ve ülkemiz için hepimiz üzgünüz. Bu tarz maçlardan sonra kafanızı kaldırıp, cesaretimizi tekrar sağlamamız gerekir. Böyle mağlubiyetlerden sonra bizi yıkacak analizler yapmamalıyız. İlk yarıda fena da oynamadık. Duruşumuz gayet iyiydi ve keyif de verdik. Dakikalar geçtikçe birlikteliğimiz bozuldu ve bu tarz seviyelerde tempo yükselince, daha az oynayan futbolcularımız biraz düştü. Futbolda zor anlar var ve böyle anlarda gelişmek gerekir. Burada bir sorumlu varsa, O da benim. Eminim ki Almanya’da çok daha iyi bir performans göstereceğiz” yorumunu yaptı.

Viyanada A Milli Takıma ağır fatura

Viyana değil sanki Türkiye

Karşılaşmanın oynandığı Avusturya’nın Viyana kentindeki Ernst Happel Stadı’nda taraftarlarımız, A Milli Takımımız’a adeta deplasman değil, ev sahibi hissiyatını yaşattılar. 50 bin kişilik statta hem Viyana’da yaşayan hem de çevre bölgelerden Gurbetçilerimiz, tribünleri Türk bayraklarıyla donatarak, adeta stada akın ettiler. Seyircilerimiz, kendilerine ayrılan bölümün tamamını doldururken, Avusturyalı taraftarların oturduğu bölümlerde de yer aldı. Ernst Happel, zaman zaman ‘Türkiye, Türkiye’ sesleriyle inledi.

YORUM YAZ