MENÜ

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası öncesinde rakiplerini tanıyalım...

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Katar'da gerçekleşecek 2022 Dünya Kupası elemelerindeki rakipleri belli oldu. Orta şekerli bir gruba düşen Millilerimiz 2002 yılından beri katılamadığı Dünya Kupası'na 20 senenin sonunda katılabilmek için tüm şansını zorlayacak. Peki Millilerimizin rakipleri nasıl? Hangi oyuncuları ön plana çıkıyor? Gelin bu sorulara beraber yanıt verelim.

HOLLANDA: FIFA ülkeler sıralamasında 14. sırada yer alan Hollanda grubumuza 1. torbadan gelen takım oldu. Kadrosunda Van Dijk, De Jong, Wijnaldum ve Depay gibi önemli futbolcular bulunan Portakalların teknik direktörlük görevini 23 Eylül 2020'den beri eski Galatasaralı Frank De Boer üstleniyor. Hollanda daha önce A Millilerimizle 12 maçta karşılaşırken bu maçların 3'ünde Türkiye ve 5'inde Hollanda galip gelmiş; 4 mücadele ise beraberlikle sona ermişti.

Haberin Devamı

NORVEÇ:: Haaland, Odegaard, Sander Berge ve Trabzonsporluların yakından tanıdığı Sörloth gibi futbolcuları bulunan kuzeyin yükselen yıldızı Norveç, grubumuza 3. torbadan katıldı. FIFA sıralamasında 44. sırada olan ve hücum gücüyle dikkat çeken Norveş'in teknik adamlık görevini 7 Aralık 2020'den beri Staale Solbakken üstleniyor. 25 yaş ortalamasıyla grubumuzun en genç takımı olan Noveç ile Türkiye tarih boyunca 9 maçta karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 2'si beraberlikle sona ererken, Türkiye 4, Norveş'se 3 galibiyet aldı.

KARADAĞ: Tarihinimiz boyunca sadece 2 kez karşılaştığımız ve bu maçlardan birisini yenip diğerinde de berabere kaldığımız Karadağ, henüz 13 yıllık bir takım. Daha önce hiçbir turnuvada başarı elde edemeyen ama Savic, Jovetic ve Marusic gibi önemli oyunculara sahip olan Karadağ hafife alınmaması gereken bir takım.

Haberin Devamı

LETONYA: FIFA sıralamasında 136. sırada yer alan Letonya ile Millilerimizin şansı pek tutmuyor. Daha önce 6 kez karşı karşıya geldiğimiz ve 4 kez berabere kaldığımız Letonya'yla 1'er galibiyet paylaşıyoruz. Üstünlük sağlayamadığımız Letonya, 2004 Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda play-offlarda bizi geçerek turnuva biletini elimizden almıştı. Letonya zayıf bir takım imajı verse de, derli toplu oyunu ve takım savunmasıyla dikkat çekiyor.

CEBELİTARIK: Grubumuzdaki en kapalı kutu takım olan ve daha önce hiç maç yapmadığımız Cebelitarık takımı grubun en zayıf halkası olarak görülüyor. Çok yeni bir takım olan ve kadrosunda yalnızca 3 tane profesyonel futbolcu bulunan Cebelitarık'ın stadyumunun hemen yanındaki havaalanı dikkat çekiyor. Maç anında uçuş iniş ve kalkışlarının yaşanabildiği Cebelitarık, FIFA kulüpler sıralamasında 195. sırada yer alıyor.

HAZIRLAYAN: NİHAT UZEL

YORUM YAZ