MENÜ

Türkiye'de Montella'nın Letonya planı hazır! 'Geçen maça göre stratejimiz...'

Hırvatistan zaferiyle müthiş bir başlangıç yapan Türkiye Milli Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Konya'daki Letonya maçı öncesinde stratejisini belirledi. İtalyan hoca, bu maçtan da zaferle ayrılarak EURO 2024 kapılarını sonuna kadar açmak istiyor. İşte, Letonya maçına dair tüm detaylar...

Türkiye'de Montella'nın Letonya planı hazır! 'Geçen maça göre stratejimiz...'

Türkiye'nin başındaki ilk maçına Hırvatistan deplasmanında çıkan Montella, zorlu maçtan çıkarılan 3 puanın ardından büyük bir takdir topladı. İtalyan teknik direktörün, Hırvatistan deplasmanındaki planı tuttu ve şimdi gözler, Letonya ile Konya'da oynanacak önemli mücadeleye çevrildi. Montella'nın, Letonya planı ve maça dair tüm detaylara ışık tutalım... 

Haberin Devamı

İŞTE İTALYAN HOCANIN CEVABI!

Konya’da tribünler tamamen dolacak

Deplasmandaki Hırvatistan zaferinin ardından bu akşamki Türkiye-Letonya maçına Konya ev sahipliği yapacak. 40 bin kişilik Konya BŞB Stadı’nda satışa sunulan biletlerin tamamı tükenirken, saat 21.45’te başlayacak kritik mücadelede tribünler tıklım tıklım dolacak. Taraftarlardan özellikle KırmızıBeyaz giyenerek maça gelmeleri istenirken, Letonya’yı devirmemiz halinde diğer sonuçlara bakmadan ve Kasım’daki maçı beklemeden ilk 2’yi garantileyeceğiz.

Türkiyede Montellanın Letonya planı hazır Geçen maça göre stratejimiz...

Letonya bize ters geliyor

A Milli Takımımız, Letonya ile 10. kez kozlarını paylaşacak. Deplasmanda oynanan maçı 3-2’lik skorla kazanan Milliler, son dakikalarda galibiyete ulaşmış ve 10 kişilik rakibi karşısında bir hayli zorlanmıştı. Daha önceki 9 maçın 3’ünü kazanabilen Ay-Yıldızlı ekibimize, Letonya genel olarak ters geliyor. Diğer 6 maçın 5’i berabere biterken, Letonya 1 kez galip gelebildi. Taraflar arasında Türkiye’de oynanan 3 maçta ise eşitlik bozulmamıştı.

Haberin Devamı

İşte Montella'nın Letonya planı!

Ay-Yıldızlı ekibimizin teknik patronu Vincenzo Montella, Letonya maçı öncesi basın toplantısında soruları yanıtladı. Başarılı çalıştırıcı, “Hırvatistan galibiyeti önemliydi ama geride kaldı. Bu maç çok daha önemli. Tüm konsantrasyonumuz Letonya karşılaşmasında. Rakibimiz genç ve fiziksel açıdan dirençli. Farklı bir maç olacak. Biraz daha fiziksel geçebilir. Çok sabırlı ve oyun yönünü çabuk değiştirmemiz, hızlı olmamız gerekiyor. Türk futbolseverlerin ne kadar tutkulu olduğunu biliyorum. Konya’da verecekleri destekten hiç şüphem yok. Onların enerjisi önemli. Geçen maça göre stratejimiz farklı olacak” ifadelerini kullandı.

Türkiyede Montellanın Letonya planı hazır Geçen maça göre stratejimiz...

‘Toplantı yağmuruna tuttuk’

Göreve geldikten sonra yarattığı değişimin sorulduğu Montella, “Geldiğimizden beri iştahlı ve başarıya aç bir oyuncu grubu gördük. Ben sadece onlara yol gösteriyorum. Onlar da sahaya performanslarını yansıtıyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Onların sayesinde Hırvatistan’ı yendik. İlk buluştuğumuz andan itibaren onları adeta toplantı yağmuruna tuttuk. Açıkçası oyuncu grubumuz bu kadar istekliyken, kazanmak çok normal. Futbolcuların değerini biliyoruz ve devamlılığı getirdiğimiz takdirde değerimizi daha çok göstereceğiz” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Türkiyede Montellanın Letonya planı hazır Geçen maça göre stratejimiz...

‘Her turnuvada artık olmalıyız’

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Hırvatistan’ı yendik ama biz bunun tesadüf olmamasını istiyoruz. Türk Milli Takımı artık öyle bir takım olmalı ki her Dünya Kupası’na her Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmalı” dedi. Büyükekşi, “Çok önemli projelere imza attık ve atmaya devam edeceğiz. Kulüplerimizin de gelirlerini yükseltmeye çalışıyoruz. Hakemler noktasında, hatalara Türkiye’ye mahsus değil. Tottenham-Liverpool maçında bile olanı herkes gördü. Yeni bir promiz var; hakem koçu atıyoruz. Bu hakem koçuna 2 veya 3 tane hakem vereceğiz. Maçlarını takip edecek. Sonrasında akademiye gelip, bire bir eğitim olacak” dedi.

Türkiyede Montellanın Letonya planı hazır Geçen maça göre stratejimiz...

'Yenemeyeceğimiz takım yok'

Hırvatistan maçında zafer golünü atan Barış Alper Yılmaz, teknik direktör Montella ile birlikte dün basın toplantısına katıldı. Yıldız futbolcu, “Çok zor bir maçı kazandık ve lideriz. Yine kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Hocam bana nerede görev verirse, orada faydalı olmak istiyorum. Letonya, Ermenistan’ı yendi ve moralliler. Ancak biz de lideriz ve bunu sürdürüp, gruptan lider çıkmak amacındayız. Bu jenerasyon çok yetenekli. Milletimiz bize güvensin. Biz kendi oyunumuzu oynarsak, yenemeyeceğimiz takım yok” dedi.

Haberin Devamı
Montella'dan Sacha Boey açıklaması!

Türkiyede Montellanın Letonya planı hazır Geçen maça göre stratejimiz...

 

YORUM YAZ