MENÜ

Türkiye Portekiz ile oynayacağı kader maçına hazır

Karşılaşmanın oynanacağı Dragao Stadı'nda son çalışmasını yapan Milliler'in keyfi yerinde. Merih ve Serdar Aziz'in takımla çalışmasıyla eksiği kalmayan Ay-Yıldızlılar maç saatini bekliyor.

Türkiye Portekiz ile oynayacağı kader maçına hazır

A Milli Takım, Portekiz maçının son hazırlığını karşılaşmanın oynanacağı Porto'nun Dragao Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. Pazar İstanbul'da toplanıp pazartesi günü Porto'ya giden Milliler ilk 2 çalışmasını Sao Miguel Stadı'nda yapmıştı. Sakatlıkları nedeniyle ilk gün idmana katılamayan stoperler Merih Demiral ile Serdar Aziz, önceki gün basına kapalı gerçekleştirilen çalışmada takımdaki yerlerini aldılar.

Haberin Devamı

Sahipsiz toplara dikkat çekti

Teknik direktör Stefan Kuntz'un kamp sürecinde gerek futbolcularla gerekse de Türkiye'den maç için gelen basın mensuplarıyla pozitif diyaloğu vardı. Antrenmanlarda oyuncularını sık sık uyaran Alman çalıştırıcı, özellikle orta sahadaki sahipsiz toplara dikkat çekerken, hızlı hücum üzerinde durdu. Türkiye kader maçlarından birini oynayacağı Portekiz mücadelesi öncesinde her şeyiyle bu mücadeleye hazır.

Gözler Kerem’de

Portekiz karşısında savunmada direnç koyup kontarataklarda etkili olmaya çalışacak olan Milli Takım'da tüm gözler hızıyla ön plana çıkan Kerem Aktürkoğlu'na çevrilecek. Avrupa Ligi'ndeki Barcelona maçları sonrasında İspanyol takımının teknik direktörü Xavi Hernandez'in övgülerini alan genç yıldız, Milli Takım'ın da hücumdaki kozlarından biri olacak. A Milli Takım'da 8 maça çıkan Kerem Aktürkoğlu 3 kez gol sevinci yaşadı. Milli oyuncu bu sayıyı daha da artırmak için mücadele edecek.

Haberin Devamı

10. final peşinde

Portekiz'in en önemli silahı Cristiano Ronaldo. Messi ile birlikte yıllardır dünya futbolunun fenomen ismi olan CR7, 10. turnuvasına katılmak için mücadele edecek. 2004'te ülkesi Portekiz'de yapılan Avrupa Şampiyonası’nda ilk kez Milli formayla mücadele eden Ronaldo, EURO 2016'da finalde sakatlanıp oyundan çıksa da şampiyonluk yaşadı. Milli Takım'da 184 maçta 115 kez fileleri havalandıran 37 yaşındaki CR7 son Dünya Kupası'na katılıp Milli Takım'da görkemli bir turnuva finali yapmayı hedefliyor.

Son çalışma Dragao'da

Milli Takımımız Portekiz maçı öncesindeki son hazırlığını karşılaşmanın oynanacağı Porto'nun Dragao Stadı'nda yaptı. İlk 15 dakikası basına açık olan çalışmada Ay-Yıldızlılar ısınma hareketlerinin ardından 5'e 2 çalıştı. Milliler antrenmanı taktik denediği çift kale maçla tamamladı.

YORUM YAZ