MENÜ

Stefan Kuntz'un geleceği merak konusu; Huzur yok!

Yazarımız Serkan Akcan, takımdaki geleceği merak konusu olan Stefan Kuntz'un durumunu değerlendirdi, "“Büyükekşi’nin Kuntz’la ilgili ‘Bayramdan sonra karar vereceğiz’ demesi kafa karıştırdı. TFF değişime değişime gidecekse, yeni kontrata başarı kriteri koymalı” dedi.

Stefan Kuntz'un geleceği merak konusu; Huzur yok!

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri'nde kendisi için önemli bir virajı kayıpsız geçmeyi başardı. Milliler, 1 galibiyet 1 mağlubiyet ile 3'üncü maçlar öncesinde 3. sırada yer aldığı grupta sırasıyla Letonya ve Galler karşısında kazanarak maç fazlasıyla grup liderliğine yükseldi. Grubun favorisi konumunda bulunan Hırvatistan'ın maç yapmadan geçtiği dönemde milliler, Galler ile arasındaki puan farkını 5'e yükselterek rakibine karşı önemli bir avantaj elde etti.

Haberin Devamı

Stefan Kuntzun geleceği merak konusu; Huzur yok

GALLER'E KARŞI RÖVANŞ ALINDI

27 yıl sonra A Milli Takım düzeyinde bir maça ev sahipliği yapan Samsun'da Türkiye, Galler'i 2-0 mağlup ederek hata yapmadı. 41. dakikada Morrell'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Galler karşısında milliler, 72. dakikada Umut Nayir ve 80. dakikada Arda Güler'in golleriyle galip geldi. Ay-yıldızlı ekibin 2 golü VAR incelemesinin ardından iptal edilirken 64. dakikada Hakan Çalhanoğlu da bir penaltı atışından yararlanamadı. Milliler, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda Galler'e Bakü'de 2-0 mağlup olmuştu. Milliler, dün elde ettiği galibiyet ile bu karşılaşmanın da rövanşını almış oldu.

EKİM'DE RAKİP LETONYA

Gruptaki 4 maç sonunda 9 puanı bulunan A Milli Takımımız, zirvede bulunuyor. 3 maçı olan Ermenistan'ın 6, 2 maç oynayan Hırvatistan'ın 4 puanı var. Milliler, eylül ayında Ermenistan'ı konuk edecek. Ekim ayında ise Hırvatistan ile deplasmanda oldukça kritik bir 90 dakika oynayacağız. Ekim'deki bir diğer rakibimiz, iç sahada Letonya olacak. Avrupa Elemeleri'ndeki son grup maçımız ise kasımda Galler ile deplasmanda.

Haberin Devamı

Stefan Kuntzun geleceği merak konusu; Huzur yok

AYRILIK İHTİMALİNE İLİŞKİN SORUYU CEVAPLADI

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Samsun'da karşılaştığı Galler'i 2-0 mağlup eden Milli Takımımızın Teknik Direktörü Stefan Kuntz, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunurken ayrılık ihtimaline ilişkin soruyu yanıtsız bırakmadı.

Stefan Kuntzun geleceği merak konusu; Huzur yok

'BEN BU MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRMAKTAN GURUR DUYUYORUM'

Stefan Kuntz'a hakkında çıkan ayrılık iddiaları sonrası eylül ayında Milli Takımın başında olup olmayacağına ilişkin bir soru yöneltilirken kendisi, "Benim tarafımdan neden olmasın yani? Neden olmayacağını anlayamadım. Biz çok iyi bir yoldayız. Onun için neden?" cevabını verdi. Milli Takımımızı çalıştırmaktan gurur duyduğunu belirten Kuntz, "Geçen sene benzer bir zamanda Uluslar Ligi'nde 4 tane maç kazanmıştık. O dönemde yine benim gitmem gerektiği ile ilgili yazılar çıkmıştı. Yarın belki yine bazı kişiler benim gitmem gerektiği ile ilgili yazı yazacaklar. Ama yani ben burada olmaktan dolayı mutlu olduğumu, bu takımla olmaktan mutlu olduğumu maçtan önce de ifade ettim. Buradaki gelişimi ben görüyorum. Ben gururluyum buradaki A Milli Takımı çalıştırmaktan ve buradaki insanlara biraz olsun daha iyi bir Milli Takım sunduğum için. Sonuçta hani maçtan önce söylediğim gibi hiçbir oyuncu, hiçbir hoca; Milli Takımdan daha önemli değildir. Eylül ayını da sevinçle bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

BAŞKAN BÜYÜKEKŞİ: HOCAYI BEN GETİRMEDİM

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kuntz'un durumuyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Biliyorsunuz bu hocayı ben getirmedim. Ben 1 yıllık göreve gelmiştim, şimdi bundan sonra daha farklı şeyler yapabilirim. Göreve geldikten sonra federasyonda 65 yaş üstündeki kişilerle yolları ayırdık, hiçbir iş yapmayan kişileri gönderdik. Ben istikrardan yanayım" dedi. 

Stefan Kuntzun geleceği merak konusu; Huzur yok

'KUNTZ'A RAHAT YOK'

Yazarımız Serkan Akcan, takımdaki geleceği merak konusu olan Stefan Kuntz'un durumunu değerlendirdi:

Stefan Kuntz, 2016-21 arasında Alman U21 takımının başında 3 kez büyük turnuvalarda final oynadı, 2’sinde kupayı kazandı. Kariyerinde kulüp antrenörlüğü pek yok o yüzden yarışmacı kimliği hep sorgulanıyor. Şenol Güneş’in yerine göreve geldiğinde Dünya Kupası’nda Play Off şansımızı zora sokmuştuk. Kuntz 4/3 yaparak Portekiz ile Play Off oynama şansımızı doğurdu. Ne var ki, o maçtaki Berkan’ın sol bek oynatılması ve üçlü savunma tercihi, Burak’ın kaçırdığı penaltıyla maçın 3-1’e gitmesi kadar büyük şanssızlıktı Türkiye için. O maçtan sonra Kuntz, Uluslar Ligi’nde üst üste 4 galibiyet elde ettiğinde de eleştirilerin hedefiydi, eylül ayında Lüksemburg ve Faroe Adaları’na karşı puan kayıplarında da. Kuntz artık öyle bir noktadaki hemen her maçta kendini yeniden ispatlamak zorunda.

Haberin Devamı

Stefan Kuntzun geleceği merak konusu; Huzur yok

Uzun vadeli planlar...

Milli takımlar teknikDirektörlük koltuğu uzun vadeli plan üzerinden değerlendirilmeli. Elemelerde Hırvatistan ile birlikte grubun favorisiyiz. Ama EURO 2024’te ne yaparız, ne oynarız, makul hedef ne? Sorularının cevabını TFF yönetiminin değerlendirmesi gerek. 2-0 kazanılan bir maçın ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin Kuntz’la ilgili “Bayramdan sonra karar vereceğiz” açıklaması doğal olarak biraz kafa karıştırdı. Görünen o ki, Temmuz ayında bir değişim olma ihtimali masada var. Büyükekşi tek aday olarak giriyor ve geçen yıldan farklı olarak bu kez 4 yıllığına koltuğa oturacak.Daha icracı olacağını tahmin etmek güç değil.

Haberin Devamı

Işık saçmıyor

Stefan Kuntz, grupta çıktığı 4 maçın 3’ünü kazandı. Tabelada başarılı görünse de Kuntz’un oynattığı futbolun ışık saçtığını söylemek zor. EURO2024 finallerine gittiğimizde hedefimiz ne olur şimdiden kestirmek güç. Ama görevde kalırsa Eylül ayındaki Ermenistan maçı da Ekim’deki Hırvatistan ve Letonya maçları da Kuntz için test maçları olmaya devam eder. Yani Kuntz’un stresi hiç bitmeyecek, aradığı huzuru belki de hiç bulamayacak. TFF, net olmalı. Şayet Büyükekşi veHamit Altıntop Kuntz’tan memnun değilse ve geleceğe dair endişe hissediyorsa çabuk hareket etmeli ve planını hemen hayata geçirmeli. Aksi halde önümüzdeki yaz Almanya’da finaller var ve biz orada olmakla yetinemeyiz. TFF, şayet bir değişime gidecekse, yeni hocanın kontratına başarı kriteri koymalı. Önümüzde EURO2024 var ve bizim hedefimiz finallerde olmak değil Almanya’da başarılı olmak. Açık açık bu madde olmalı, gelen de bunu bilerek gelmeli.

Stefan Kuntzun geleceği merak konusu; Huzur yok

YORUM YAZ