MENÜ

Stefan Kuntz ve Cengiz Ünder'den açıklama: FIFA sıralamasına baktığımızda...

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yıldız oyuncu Cengiz Ünder, Ermenistan maçı öncesi basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Stefan Kuntz ve Cengiz Ünder'den açıklama: FIFA sıralamasına baktığımızda...

Basın toplantısı ilk olarak Cengiz Ünder'in açıklamalarıyla başladı. Kariyerine Marsilya'da devam eden yıldız oyuncu Ermenistan ile oynanacak olan mücadele ile ilgili olarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

Cengiz Ünder'in açıklamaları...

"Öncelikle ilk maçlar her zaman zordur. Son Avrupa şampiyonasının etkilerinden eser kalmadı. Almanya'ya gitmek istiyoruz. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Her şey yolunda. Takımımızın ortamı da güzel. Yaşlarımız birbirine yakın. Bu da ortamı etkiliyor. Hırvatistan da zorlu bir rakip.

Tecrübeli isimleri var. Önceliğimiz yarınki maç. Sürprize açık değiliz. Sorasında Hırvatistan maçı için hazırlık yapacağız. Umarım bir daha böyle bir deprem felaketi yaşanmaz. Maçı onlar için oynayacağız. Onların yüzünü güldürmek istiyoruz.

Mkhitaryan, Roma'da oynarken iyi bir arkadaşımdı. Sürekli konuştuğum birisiydi. Onun burada olup olmaması bizi ilgilendirmiyor. Sadece kazanmak istiyoruz. Tek istediğim yarın kazanıp Türkiye'ye mutlu bir şekilde dönmek.

Haberin Devamı

Biz futbolcularız. Biz sadece işimizi yapmaya geldik buraya. Maçımızı oynayıp, ülkemize güzel bir şekilde dönmek istiyoruz.

Takım arkadaşlarımla da sürekli konuşuyoruz. Son Avrupa Şampiyonası'ndan sonra bu turnuvanın bizim ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Günden güne daha iyi bir takım haline geliyoruz, tecrübeleniyoruz. Bu turnuvaya katılmayı çok istiyoruz. Hocamızla da sürekli bunu konuştuk, Almanya'da olmayı çok istiyoruz"

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz'un açıklamaları...

Açıklamalarına 'Almanya'ya gitmek istiyoruz' sözleriyle başlayan Alman teknik adam şunları söyledi: 

"FIFA sıralamasına baktığınızda, orada bazı durumları görüyorsunuz. Oradan da sorunun cevabı biraz veriliyor. Ama biz sonuçta Almanya'ya gitmek istiyoruz.

Üçlü savunma ya da dörtlü savunma oynamanın dışında, biz biraz daha çok oyuncularımızın anlık durumuna göre hareket ediyoruz.

Korona süresinden öncesini düşünürseniz, Ermeni futboluna biraz da İspanyol tarzı futbol ekleniyordu. Eğer yaptığımız analiz sürecindeki durumları değerlendirmeye kalkarsak, teknik direktörünüz değişti, takım daha genç bir duruma geldi. Farklı oyuncular katıldı. O yüzden eski analizlerimi bir kenara bırakabilirim. Böylelikle biraz daha kendi takımıma odaklanıp, yarınki maçı en iyi şekilde oynamaya çalışacağız.

Haberin Devamı

Şu an elimizdeki mevcut tüm oyuncular oynayabilecek şekilde. Orada bir sıkıntı yok. Tayyip Talha kas ağrısından dolayı kadrodan çıktı. Bir de Abdülkerim'in baş ağrısından dolayı tedavi görmesi gerekiyordu. Diğer oyuncuların sağlık durumu iyi.

Eğer yine en genç takımlarla devam etmek istersek, o zaman muhtemelen Mert'le oynayamayacağız. Ama şaka bir yana, yarın sabah kalecilerimizle görüşüp kararımızı onlara bildirelim. Ondan sonra haber alırsınız.

Bu takım Avrupa’daki takımlara göre daha genç bir takım. Yeni bir sayfa açıyoruz. Tek hedef galibiyet. Ermenistan maçını kaybetmek üzerine oluşan senaryoyu kafamda oynamıyorum. Elimizdeki bütün oyuncular oynayabilecek durumda. Abdülkerim ve Tayyip Talha hariç herkesin sağlık durumu iyi. Bireysel hataların da azalması gerekiyor. Aynı zamanda oyun içinde alışılagelmiş şeylerin sahaya yansıması bizim için önemli. Sizlerin de en güzel şekilde anlamanız gereken, biz yarın 8 adımlık bir yolculuğa çıkıyoruz."

Haberin Devamı

YORUM YAZ